Braşov

articolul anterior articolul urmator

FOTO Cele mai rare specii de reptile, expuse la Braşov

0
28 Apr 2011 13:43:03
Autor: adevarul
Şarpele cu două capete este unul dintre cele mai apreciate exemplare. Foto: Stelian Grăjdan
Şarpele cu două capete este unul dintre cele mai apreciate exemplare. Foto: Stelian Grăjdan

Broaşte ţestoase gigantice, crocodili fioroşi şi şerpi cu două capete. Sunt doar câteva dintre atracţiile celei mai mari expoziţii de reptile deschise în ultimii ani la Braşov.

În acest weekend, braşovenii pot vedea cele mai ciudate reptile, care trăiesc în zone îndepărtate de pe glob. Cele 300 de animale, care fac parte din expoziţie, sunt transportate şi expuse în condiţii speciale de umiditate şi de temperatură.

Vizitatorii pot vedea câteva broaşte ţestoase care cântăresc şi peste 25 de kilograme, tarantule, scorpioni, iguane şi crocodili. Punctele de atracţie ale expoziţiei rămân însă şarpele şi ţestoasa cu două capete.

„Avem un boa constrictor, cu două capete. Există doar trei exemplare de acest fel în întreaga lume. Este vorba despre o anomalie, însă exemplarul poate duce o viaţă normală. Avem grijă, în momentul în care îl hrănim, să ţinem un cap departe de celălalt, pentru a nu se încăiera. Există şi o ţestoasă de apă, cu două capete, pe care o numim Tom şi Jerry. Are nouă ani şi s-a născut în Mexic", a explicat Constantin Haraga, reprezentantul caravanei.

VEZI FOTOGALERIE

Majoritatea reptilelor din expoziţie provin din zonele tropicale. Broasca africană, pitonul de 5 metri şi 60 de kilograme sau aligatorii care trăiesc şi peste 100 de ani sunt alte specii care atrag privirile vizitatorilor mici şi mari.

Expoziţia este deschisă în perioada 30 aprilie - 1 mai, la ITC, iar biletul de intrare costă 25 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii. Studenţii şi grupurile vor beneficia de reduceri.


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii