Braşov

articolul anterior articolul urmator

FOTO Primăria va investi 27 de milioane de lei în refacerea taberelor de la Dâmbu Morii şi Timişul de Sus

0
26 Aug 2014 08:28:24
Autor: Simona Suciu
Taberele vor fi refăcute din temelii. FOTOPrimăria Braşov.
Taberele vor fi refăcute din temelii. FOTOPrimăria Braşov.

Primăria a finalizat proiectele pentru reabilitarea taberelor, iar mâine se vor depune documentele pentru obţinerea autoriţiilor de construcţie.

Tabăra de la Dâmbu Morii va avea la exterior o tiroliană cu o lungime de aproximativ 70 de metri, o zonă de escaladă, dar şi un labirint, format din vegetaţie, şi un teren de sport. Nu vor lipsi nici locul de joacă sau zona special destinată pentru adunare şi focul de tabără. Această tabără este proiectată să aibă o capacitate de maximum 79 de locuri de cazare în camere cu două sau trei paturi, cu posibilitatea suplimentării cu câte un loc în fiecare cameră. De asemenea, va exista şi o cameră pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii, una „de izolare” a elevilor care, în timpul şederii au afecţiuni transmisibile, dar şi dormitoare pentru profesori şi o sală de mese cu o capacitate de 84 de locuri.

La Timişul de Sus, clădirea se află, în prezent, într-o stare avansată de degradare, astfel că se propune şi amenajarea unui nou corp unde va ar urma să fie amenajată sala de mese şi bucătăria. În clădirea existentă, care ar urma să fie consolidată din temelii, ar urma să fie amenajate 60 de locuri de cazare în camere de opt sau 10 locuri, la parter şi mansardă.

La Braşov mai există o singură tabără de stat la Predeal. Aceasta nu are însă mare căutare deşi preţul este la mai puţin de jumătate faţă de taberele private. Anul trecut în 2013, tabăra a fost ocupată în proporţie de 18%, iar anul acesta nu sunt încă cereri.

„Mă bucur că am ajuns în această fază, pentru că este un proiect important pentru ceea ce înseamnă readucerea sistemului de tabere în viaţa elevilor. Pentru majoritatea dintre noi, cele mai frumoase amintiri sunt legate de vacanţele petrecute în tabere. Sperăm să reuşim să reabilităm aceste clădiri în cel mai scurt timp posibil , pentru a le introduce în sistemul turistic”, a precizat primarul Braşovului, George Scripcaru, citat de bzb.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările