Braşov

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Cod roşu de inundaţii în Braşov şi Covasna. Drumuri naţionale acoperite de apă

0
30 Jun 2018 10:22:52
Autor: Simona Suciu
Mai multe drumuri au fost acoperite de ape. FOTO Direcţia de Drumuri Braşov.
Mai multe drumuri au fost acoperite de ape. FOTO Direcţia de Drumuri Braşov.

Braşovul şi Covasna se află sub cod roşu de inundaţii până la ora 24.00. Mai multe drumuri au fost acoperite de apă, iar locuinţe din mai multe localităţi au fost inundate.

UPDATE 20.00 Localitatea Mândra a fost inundată după ce un pârâu a ieşit din matcă. Apa a intrat în curţile a zeci de case.  

UPDATE 18.00. DN 10 a fos închis la solitatea Poliţiei în localitatea Sita Buzăului spre Buzău. Apa de pe carosabil are 15-20 de centrimetri.

UPDATE 17.15. Codul roşu de inundaţii a fost prelungit până la ora 24.00 la Braşov şi Covasna, Apele au inundat în această după-amiază şi pe DN 10 în localitatea Sita Buzăului.

UPDATE 14.00. Apele au ajuns şi in cinci case din Stupini, 15 gospodării din Budila şi au inundat şi un magazin din Săcele. De asemenea la Târlungeni strada principală este inundată şi mai multe gospodării sunt afectate. Pompierii intervin cu motopompe pentru evacuarea apei. 

UPDATE 12.30. Circulaţia pe DN73 A a fost reluată după ce drumul a fost curăţat şi apele s-au mai retras. 

UPDATE 10.40. Apa a ajuns şi în mai multe gospodării din mai multe localităţi din Braşov. Pompieri intervin cu 22 de motopompe şi 100 de oameni. A fost inundată strada Pajişti din Săcele, 12 curţi şi o casă în localitatea Zizin, subsolul spitalului şi opt case la Zărneşti, câte patru case la Sohodol şi Purcăreni şi o locuinţă la Predeluţ. Până în acest moment nu a fost necesară evacuarea de persoane.

Judeţele Braşov şi Covasna sunt sub cod roşu de inundaţii până la ora 18.00. Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Târlung – bazin mijlociu şi inferior, judeţele Braşov şi Covasna. 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul inferior al râului Târlung, în zona de confluenţa cu râul Negru (zona localitӑţii Bӑcel).  DN1 A Cheia -Ploieşti este ameninţat de ape în zona Barajului Târlung de la Brădet în amonte de municipiul Săcele. Apa mai are 30 de cm să ajungă la drum, iar debitul râului este în creştere. 

Drumuri inundate Braşov

Ploile din ultimele ore au dus la închiderea a două drumuri naţionale. DN 73 A care duce de la Predeal spre Şercaia a fost închis în această dimineaţă după a fost inudat. Apa are 15-20 de cm. De asemenea a fost închis şi DN11 în localitatea Caşin din Harghita tot din cauza inundaţiilor.

Probleme au fost şi pe DN 10 la Crasna unde mai mulţi bolovani au ajuns pe carosabil, dar şi pe DN11 în zona localităţii Oituz din Covasna. Pe DN1 în zona Timişul de Jos un copac a căzut pe şosea. Drumul a fost curăţat.

Drumuri inundate Harghita

Pompierii au intervenit azi-noapte în zona barajului de la Mândra pentru evacuarea unor ciobani şi a 1000 de oi rămase izolate. Intervenţia la care au participat 20 de pompieri a durat toată noaptea. La Braşov pompierii au mai intervenit azi noapte pentru a scoate apa din case la Zizin, Purcăreni, dar şi la un subsol de casă din Cartierul Noua.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările