Braşov

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Peste 5000 de nemţi vor să vadă Rezervaţia de Urşi de la Zărneşti. Sanctuarul este unic în Europa de Est

0
27 Jan 2015 13:52:41
Autor: Simona Suciu
Urşii de la Zărneşti aşteaptă vizitatatori. FOTOArhivă.
Urşii de la Zărneşti aşteaptă vizitatatori. FOTOArhivă.

150.000 de turişti au vizitat standul României la Târgul de Turism de la Stuttgart care s-a încheiat druminică. Nemţii sunt interesaţi să viziteze Rezervaţia de Urşi de la Zărneşti. Peste 5000 de cereri s-au înregistrat la Biroul de Turism care se ocupă de promovarea ţării noastre în Germania.

Nemţii sunt interesaţi de tot ce înseamnă turism în natură. Anul trecut au venit în România 206.000 de turişti germane, nemţii fiind pe primul loc în topul străinilor care vizitează România. „Standul României la târgul de la Stuttgart a fost vizitat până acum de peste 150.000 de persoane, iar interesul cel mai mare a fost pentru Transilvania şi Delta Dunării, în mod special pentru turismul activ şi turismul în natură. Un segment care a suscitat interes în acest an este observarea de mamifere mari în natură, respectiv urs şi lup, programe pentru care există deja câteva mii de cereri concrete. Pentru observarea de animale mari, turiştii vin în special în zonele Piatra Craiului şi Zărneşti. Cei de la ocoalele silvice le dau zilnic de mâncare urşilor în acelaşi loc şi la aceeaşi oră, o delicatesă pentru ei fiind porumbul cu zahăr. Cu o oră înainte de hrănirea animalelor, turiştii sunt urcaţi în foişoare. Eu am văzut într-o singură oră 16 urşi”, a afirmat Adina Secară, directorul Biroului de Informare şi Promovare Turistică a României în Germania.

Rezervaţia de urs'şi de la Zărneşti este unică în România şi Europa de Est. Acolo trăiesc acum 78 de urşi, care trăit în captivitate şi au fost salvaţi de Asociaţia Milioane de Prieteni.Spaţiul a fost amenajat astfel încât urşii să aibă parte de un mediu cât mai apropiat de habitatul natural. Animalele au bârloguri şi „piscine", iar mâncarea le este plasată în anumite locuri, astfel încât animalul să facă efortul s-o caute. Rezevaţia este acum deschisă  de marţi până duminică, iar turiştii o pot vizita cu trenuleţul special şi însoţiţi de ghid. Un bilet de intrare este 40 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

Rezervaţia a fost inclusă într-un top al celor mai frumoase destinaţii europene de către cel mai important site de călătorii din lume, Trip Advisor. PreşedinteleTripAdvisor, Marc Charron, a trimis la Braşov un certificat de excelenţă pentru rezervaţie. Trip Advisor este pe locul 2 în lume ca şi aplicaţie pe Facebook, având peste 60 milioane de utilizatori unici pe lună. Pe site au fost postate review-uri în aproape 96% din ţările lumii.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Recordurile Bisericii Negre din Braşov: cel mai vizitat lăcaş de cult, cel mai mare din Europa de Est şi cel mai fotografiat obiectiv turistic al României

FOTO VIDEO Braşovul, oraşul care îţi aduce muntele în oraş şi cel mai mare domeniu schiabil din România

Castelul lui Dracula, obiectivul turistic nr1 al României

Viscri satul vedetă al Braşovului

FOTO Cetăţile Braşovului au adus sute de mii de turişti sub Tâmpa

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările