FOTO VIDEO Braşovenii au luat Lumină. Bisericile au fost neîncăpătoare pentru zecile de mii de credincioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de oameni au venit la slujba de Înviere la Biserica de Lemn. FOTOSimona Suciu
Mii de oameni au venit la slujba de Înviere la Biserica de Lemn. FOTOSimona Suciu

Cu mic cu mare braşovenii au venit să ia Lumină şi să sărbătorească  naşterea Mântuitorului Isus Hristos. Pentru prima dată în ultimii ani vremea a ţinut cu credincioşii, astfel că după miezul nopţii oraşul a fost scăldat în lumină.

Toate bisericile din oraş au fost arhipline şi multe dintre slujbe s-au ţinut în aer liber pentru a putea permite accesul cât mai multor credincioşi. Puţin după miezul nopţii credincioşii au rostit în cor într-un moment solemn: „Hristos a Înviat“.

Învierea lui Iisus Hristos este practic temelia bisericii pe care o cunoaştem astăzi şi este cea mai mare sărbătoare din an a Bisericii Ortodoxe. Este sărbătorită în prima duminică de după prima lună plină de după  echinocţiul de primăvară şi diferă de la un cult la altul datorită calendarului adoptat de o biserică sau alta.  

Preoţii spun că de Paşte trebuie să ne bucurăm, să fim alături de familie şi să ne apropiem de Dumnezeu. Este o sărbătoare de la care nu trebuie să lipsească niciun credincios. „ De Paşte trebuie să ne rugăm pentru cei dragi, să fim alături de familie şi să sărbătorim naşterea Mântuitorului Isus Hristos. Este o sărbătoarea a bucuriei, o sărbătoare care trebuie să ne purifice sufleteşte şi să ne întărească credinţa în Dumnezeu“, a spus Ilarion Modorcea, preot.

Bisericile au fost arhipline

Braşovenii au venit în număr mare la slujba de Înviere, mai ales că în acest an temperaturile au fost mai blânde. Cu toţii au luat Lumină şi s-au rugat.

„Am venit să luăm lumină. Nu lipsim în niciun an. Este cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. Ne rugăm în primul rând să avem sănătate şi să ne ferească Dumnezeu de necazuri şi alte nenorociri“, a spus Ioan Apostol.

„Ca orice creştin care crede în Dumnezeu, nu puteam să lipsesc de la Înviere. Am văzut că este mult mai multă lume faţă de anii trecuţi. Ar fi bines întoarcem cu toţii faţa spre Dumnezeu, să fim mai buni, mai iertători“, a spus Maria Trifan.

„Recunosc că nu mergem în fiecare duminică la biserică, dar venim la marile sărbători. Slujba de Înviere este una extrem de frumoasă care pe mine personal mă încarcă sufleteşte. Din fericire şi vremea a fost mai blândă anul acesta“, a spus Adriana Cojocaru.

„Pentru mine Invierea înseamnă în primul rând speranţă şi îmi întăreşte credinţa în Dumnezeu. Este o sărbătoare a familiei în primul rând şi m-am bucurat să văd la slujbă mulţi tineri cu copii“, a spus Gheorghe Ropotan.

Pe aceeaşi temă:

Arsenie Boca şi cea mai profundă lecţie: „Când viaţa pare cumplită, fă-ţi un ceai şi bea-l din cea mai drăguţă ceaşcă“

Mitropolitul Bartolomeu Anania, amintiri din terifianta detenţie: „Am simţit că-i urăsc pe oameni. Am luat decizia de a mă orbi“

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite