FOTO Ce vor să vadă străinii în România? Peisaje sălbatice, sate pitoreşti şi locurile pe unde a trecut Dracula

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Străinii preferă satele pitoreşti ale Transilvaniei. FOTOAlex Robciuc
Străinii preferă satele pitoreşti ale Transilvaniei. FOTOAlex Robciuc

Turiştii străini care ajuns în România vor să admire peisajele sălbatice ale Munţilor Făgăraş, să vadă Delta Dunării, dar şi tot ce înseamnă mitul Dracula. Oraşul preferat al străinilor este Braşovul, fapt demonstrat de statisticile oficiale.

Zona preferată a turiştilor străini rămâne Transilvania. Străinii vin aici să vadă sate pitoreşti, liniştite să se cazeze în casele localnicilor, să se plimbe şi să guste din preparate tradiţionale. Cel mai vizitat sat este Viscri, făcut celebru de prinţul Charles care are aici o casă. La Viscri ajung în medie peste 10.000 de turişti pe an de 30 de ori mai mulţi decât toată populaţia satului. Străinii mai merg şi în Mărgininea Sibiului şi în Maramureş.

Străinii adoră şi persajele sălbatice din România şi aleg de multe ori să facă drumeţii în Munţii Carpaţi. Transfăgărăşanul este şi el preferat de străini fiind cel mai spectaculos drum din lume. A primit această titulatură de la Jeremy Clarkson, unul dintre realizatorii Top Gear, care împreună cu echipa sa a făcut filmări aici. Transfăgărăşanul este cu adevărat impresionant, nu doar prin privelişte, ci şi prin povestea sa ce uluieşte minţile.

image

Tot ce înseamnă Dracula este o atracţie pentru străini. Castelul Bran atrage cei mai mulţi turişti deşi Vlad Ţepeş nu prea are legătură cu zona. Castelul a devenit oficialal lui Dracula deoarece seamnă mult cu cel descris de Bran Stocker în cartea sa. Misterele din jurul castelului şi legendele despre stafii l-au transformat într-un magnet pentru turişti. Străinii preferă şi Sighişoara mai ales în perioada Festivalului Medieval din localitate, dar şi Cetatea Poenari, locul de refugiu al lui Vlad Ţepeş. România se promovează la toate târgurile de turism din străinătate cu mitul Dracula şi chiar a fost confecţionată o mascotă care îl reprezinte pe celebrul conte vampir.

delta dunarii

Delta Dunării este o alltă atracţie pentru străini. Peiajele sălbatice şi varietatea de păsări reprezintă  o adevărată oază de relaxare pentru turişti. Din păcate zona nu este însă foarte promovată deşi este unică în România şi ar putea devenit o afacere de succes care ar aduce extrem de mulţi bani din turism.

Muzeul în Aer liber din Sibiu atrage şi el turişti străini. Vizitatorii pot vedea aici practic România rurală în miniatură. Este cel mai mare muzeu în aer liber din România şi are atracţii unice nu doar în ţară ci şi în Europa.

Contrar aşteptărilor capitala nu se numără printre preferinţele turiştilor străini. „În Bucureşti se practică mai mult turismul de afaceri, capitala nefiind o mare atracţie pentru străinii care vor o vacanţă în România. Sunt turişti care vin să vadă Casa Poporului, Muzeul Antipa sau chiar muzeul Satului, dar nu sunt foarte mulţi. Nu este una dintre destinaţiile cele mai solicitate. Cei mai mulţi turişti vor să vadă locuri unice şi aleg satele din Transilvania sau Delta Dunării. O atracţie majoră o reprezintă şi mitul Dracula extrem de fascinant pentru străini“, a spus Marius Bartocean, reprezentul unei agenţii de turism care promovează pachetele pentru străini.

Cele mai frumoase locuri din Cluj Napoca - biserica sf mihail

Statisticile oficiale arată că Braşovul este oraşul care a atras cei mai mulţi turişti străini anul trecut, 132.000. Din Braşov, cele mai vizitate obiective turistice sunt Castelul Bran, Cetatea Râşnov şi Biserica Neagră.

Locul al doilea este ocupat de Timiş, dar cifrele mari de aici se explică de faptul că mulţi străini ajung în România prin vest. Pe următoarele locuri s-au clasat Sibiul şi Mureşul. Cei mai mulţi turişti străini care au vizitat România sunt germanii, aceştia fiind urmaţi de italieni şi francezi . Locurile patru şi cinci sunt deţinute de turiştii din Ungaria şi Israel.

Pe aceeaşi temă:

FOTO România a fost recomandată ca destinaţia turistică a anului 2015 de un jurnalist american

De la ce vine numele Carpaţilor? Misterele munţilor care acoperă o treime din România: tuneluri secrete, statui inexplicabile şi recorduri impresionante

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite