Braşov

articolul anterior articolul urmator

Junii braşoveni vor avea un sediu propriu, lângă Poarta Şchei

0
7 Apr 2016 15:56:04
Autor: Sebastian Dan
În acest imobil va funcţiona sediul junilor, dar şi un centru de informare turistică FOTO Andrei Paul
În acest imobil va funcţiona sediul junilor, dar şi un centru de informare turistică FOTO Andrei Paul

Primarul George Scripcaru a prezentat astăzi clădirea renovată situată pe strada Prundului nr. 1, după ce aceasta a trecut printr-un amplu proces de reabilitare.

Clădirea este compusă din demisol, parter, etaj şi mansardă. Municipalitatea a achitat lucrările de reparaţii la acoperiş: reparaţii învelitoare ţiglă, reparaţii lucarne din lemn, streaşină, dolii, pazii, jgheaburi şi burlane. La interior s-au refăcut tencuielile şi zugrăvelile interioare, s-au montat pardoseli, s-au făcut reparaţii la tâmplăria din lemn (uşi şi ferestre), a fost înlocuită instalaţia sanitară şi obiectele sanitare, precum şi instalaţiile electrice şi termice. Mai mult, s-au montat trei centrale termice. La faţadă s-au făcut reparaţii la tencuieli şi zugrăvelile. Valoare totală lucrări: 683.632 de lei, inclusiv TVA. Executantul lucrărilor a fost RIAL S.R.L. 

„Este una dintre clădirile reprezentative din această zonă, prin frumuseţea ei, dar şi prin poziţionare. Ani de zile a fost lăsată să se deterioreze, fără a se face nici o investiţie în întreţinerea ei. În timp, a devenit un adevărat focar de infecţie, ocupată ilegal de persoane fără adăpost, ceea ce a contribuit şi mai mult la deteriorarea acestui imobil. În anul 2009 am început demersurile pe lângă proprietarul clădirii, Casa Naţională de Asigurărilor de Sănătate, iar în 2011, aceasta a intrat în administrarea Municipalităţii. Din acel moment am început pregătirea documentaţiei necesare pentru reabilitare, studii, proiect, autorizaţie de construire, iar din 2014 am început reabilitarea clădirii. Mă bucur că am ajuns astăzi să redăm braşovenilor şi turiştilor această construcţie, atât pentru frumuseţea ei, cât şi pentru utilitatea ei, pentru că aici va funcţiona, la parter, un Centru de Informare Turistică şi un birou pentru Poliţia Locală, la etajul 1 va fi sediul Uniunii Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi, care vor amenaja şi un muzeu al junilor, iar la mansardă va fi sediul uneia dintre organizaţiile active din domeniul civic, Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii”, a declarat primarul George Scripcaru.

 Junii braşoveni sunt bucuroşi că, în sfârşit, vor avea un sediu al lor. Ei spun că au făcut demersuri de câţiva ani, iar acum şi-au văzut visul cu ochii.     Istoricul acestei clădiri:

În anul 1925, Casa Centrală a Asigurărilor Sociale, C.C.A.S., a cumpărat imobilul de la o persoană fizică, actualul proprietar fiind Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, C.N.A.S., succesorul instituţional al C.C.A.S. Începând cu anul 2009, Primăria Braşov a iniţiat demersurile pentru a prelua administrarea clădirii. Prin Convenţia din data de 4.10.2011, semnată între C.N.A.S. şi Primăria Municipiului Braşov, imobilul a fost dat spre administrare Primăriei Braşov.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările