Braşov

articolul anterior articolul urmator

Mărturia unui pacient Covid revoltat de proteste: „Cine spune că oxigenul omoară nu ştie ce vorbeşte”

8
3 Apr 2021 16:25:27
Autor: Costel Crangan
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

După o lună de suferinţă în spital, bărbatul se află acasă acum, dar va avea nevoie de recuperare cel puţin un an, după ce plămânii lui au fost afectaţi. El a comentat la Digi24 chinurile prin care a trecut, dar şi senzaţia pe care a avut-o când românii au protestat la adresa sistemului medical.

Un pacient care a făcut o formă gravă de Covid-19 şi a trebuit să stea circa o lună în spital, a povestit, la Digi24, despre chinurile prin care a trecut şi cât de mult a fost revoltat de protestele care vizau sistemul medical.

„Cei care au protestat faţă de restricţii sunt sigur că habar nu au ce e dincolo de geamurile şi uşile unui spital COVID! E mărturia cutremurătoare a unui pacient care era internat luni în spitalul CFR din Braşov, în timp ce manifestanţii mărşăluiau prin oraş trecând apoi pe sub ferestrele unităţii medicale. „Cine spune că oxigenul omoară, nu ştie ce vorbeşte”, a subliniat Sorin Toma

După o lună de suferinţă în spital, bărbatul se află acasă acum, dar va avea nevoie de recuperare cel puţin un an, după ce plămânii lui au fost afectaţi.

„Pe ce aş vrea eu să pun accentul nu este atât de mult faptul că au fost oameni care au început să huiduie când au trecut pe lângă spital, să înceapă să aducă injurii medicilor, ne huiduiau pe noi ca pacienţi. Am ieşit la un moment dat, revoltat, făcând nişte gesturi mari, încercând să le arăt că sunt cu masca şi eu şi că de fapt oxigenul e cel care ne ţine în viaţă. M-am retras repede pentru că nu am făcut decât să-i instig şi mai tare la huiduieli şi să mă uit, să radiografiez situaţia din interior”, a spus Sorin Toma, la Digi24.

„Erau doamne pe care niciodată, din păcate, nu le-am văzut la faţă, să le pot mulţumi când voi trece pe stradă pe lângă ele. Erau doamne împietrite care, după un an de zile în care au curs şiroaie de transpiraţie în cizmele lor, sunt îngrozite că din nou vine vara şi vor trebui să suporte acelaşi regim”, a mai spus el.

„Am stat o lună internat, dar lupta mea cu viaţa continuă încă un an de zile, am plămânii afectaţi. Deci cine spune că oxigenul omoară nu ştie ce vorbeşte”, a subliniat pacientul.

Vă recomandăm şi:

Cum ne hrănim atunci când ne tratăm acasă de COVID. „Din oră-n oră trebuie să mănânce ceva consistent“

Constantin Simirad, fost primar al municipiului Iaşi, înmormântat în condiţii speciale. Sicriul, închis de la morgă până la groapă VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Ole Ole Mirea nu mai e!
3.04.2021, 16:56:14

Este o mare păcăleala. Omul de la natură poate inspira aer adică din naștere iar aerul conține ș-i oxigen. Ce este prea mult strica vorba românului. Eu urmăresc cu atenție paginile de feisbuc ale lui Sosoaca, Bittman și Olivia Stir care spune adevărul. Romani aruncați măștile findca conțin vermi și îmbrățișațiva cat mai des.

-5 (7 voturi)
Ole Ole Mirea nu mai e!
3.04.2021, 17:06:40

Tija de la masca este o antenă care ne controlează creerul. Eșim in fiecare seara sa protestam ca sa strigam LIBERTATE sa ne putem ecsprima liberi. Că noi sintem tineri frumoși ș-i inteligenți dar oprimați de oculta mondială.

-4 (6 voturi)
Marcu Ilie
3.04.2021, 17:13:39

Asa patesti daca te inghesui cu toti bosorogii pe la cozi. Asta a luat cov la rand la capete de porc pe 20 decembrie 2020. Ce inghesuiala era si el cu muschii mari isi croia drum dand din coate.

-5 (5 voturi)
Marcu Ilie
3.04.2021, 17:14:49

@Mihai Ternopol Ne putem si pupa?

-3 (3 voturi)
Ionel Marcu
3.04.2021, 17:18:18

Mihai Ternopol, tot voi, șoșocanii sunteți și cu pământul plat sau ăia sunt alții?

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările