Braşov

articolul anterior articolul urmator

Mii de cărţi donate de o librărie din Braşov bibliotecilor şcolare. Director Libris: „În unele şcoli, numărul de accesări a crescut de zeci de ori“

0
25 Jan 2022 15:37:57
Autor: Ioan Buciumar

De Ziua Internaţională a Educaţiei, librăria braşoveană Libris a donat aproape 8.000 de cărţi pentru copii bibliotecilor şcolare care duceau mare lipsă de carte. Astfel, numărul de accesări a crescut în unele biblioteci de mai multe zeci de ori

24 Ianuarie nu este numai Ziua Unirii Principatelor, ci şi Ziua Internaţională a Educaţiei. Cu această ocazie, librăria braşoveană Libris, în colaborare cu Organizaţia Salvaţi Copiii, a donat aproape 8.000 de cărţi, în valoare de 200.000 de lei.
 
A treia ediţie a proiectului CarteTeca a dus mii de cărţi în bibliotecile şcolare în care copiii îşi doreau să citească, dar oferta bibliotecilor era nesemnificativă. 

Peste 41.000 de copii din 80 de unităţi de învăţământ vor putea răsfoi cele aproape 8.000 de cărţi care au fost donate. 
 
„Ne-am dat seama pe parcursul acestor trei ani de zile, în care Libris, împreună cu Organizaţia Salvaţi Copiii, a făcut ca numărul de accesări la biblioteci să crească de foarte multe ori – avem, în cateva locuri, creşteri de mai multe zeci de ori – pentru că, acum, copiii au acele cărţi pe care îşi doresc să le citească şi care, înainte, ajungeau mai greu la ei”, a precizat directorul Libris, Augusta Oniţă.
 
Nevoia de cărţi în şcolile din România este foarte mare, astfel că, în fiecare an, trebuie alese şcolile care beneficiază de donaţii. 
 
„Este foarte dificil să facem selecţia unităţilor de învăţământ la care ajung cărţile. Fiecare bibliotecă dintre cele care îşi doresc să beneficieze de aceste cărţi depune un mic proiect în care explică de ce greutăţi se loveşte şi de ce îşi doreşte să ajung ăacele cărţi în posesia ei. Selecţia este făcută, într-adevăr, foarte greu, pentru că am vrea ce acele cărţi să ajungă în toate bibliotecile şcolare”, a mai spus Augusta Oniţă. 
 
Numărul de cărţi oferite celor mici a crescut foarte mult. Dacă la prima ediţie au fost donate aproximativ 900 de cărţi, acum, numărul acestora se apropie de 3.800. Numărul mai mare de cărţi se datorează şi cititorilor braşoveni care aleg să doneze o sumă pentru ca aceşti copii să poată avea acces la cărţi. Jumătate din suma cheltuită pentru cărţi provine din donaţiile cititorilor, iar cealaltă jumătate este pusă de Libris.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
Legăturile Mureşenilor cu cei care au înfăptuit Unirea Principatelor. Portret inedit al Domnitorului Unirii
 
Când s-au scris primele documente pentru Unirea Principatelor Române. Contribuţia oraşului de sub Tâmpa
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările