Braşov

articolul anterior articolul urmator

Minciuna din CV-ul noului primar al Braşovului. „Cum să spui că eşti absolvent când ai fost exmatriculat?”

75
9 Nov 2020 15:35:54
Autor: Ştefan Lică
Allen Coliban şi-a schimbat imediat declaraţia după ce a fost acuzat că a falsificat-o. FOTO: Facebook
Allen Coliban şi-a schimbat imediat declaraţia după ce a fost acuzat că a falsificat-o. FOTO: Facebook

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, este acuzat că a minţit atunci când a trecut în CV faptul că este absolvent al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti. Prodecanul facultăţii spune că edilul nu doar că nu a absolvit facultatea, ci a fost şi exmatriculat.

Doi profesori universitari din Bucureşti, Ciprian Dobre, care este prodecan la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, respectiv Traian Rebedea, de la Universitatea Politehnica Bucureşti, îl acuză pe noul primar al Braşovului că şi-a falsificat CV-ul, scrie Newsbv.ro. Informaţia referitoare la CV-ul lui Coliban apare, de altfel, şi pe Wikipedia, iar edilul a recunoscut ulterior că şi-a „editat” informaţiile.

„Vai de România fără hoţie – pentru că este o hoţie să minţi că ai o diplomă. Dl. Coliban, aproape 20 de ani aţi minţit că sunteţi absolvent al A&C. Acum ştergeţi repede urmele. Mă întreb dacă un om care minte de 17+ ani este un om nou, care va aduce schimbare reală în România. Şi oare mai este întreg la cap sau este un om frustrat, dacă a trebuit să mintă atâta timp? Vă daţi seama că poate acum află toate rudele şi cunoştinţele sale adevărul”, a scris pe Facebook Traian Rebedea.
 
   Allen Coliban preciza, în prima declaraţie, că a terminat facultatea. FOTO: Captură
 
 
  După apariţia controverselor, Coliban şi-a modificat declaraţia precizând că nu are licenţă.
 
„A minţit ca să fie votat şi a făcut fals în declaraţii oficiale pe senat.ro. Sper să se sesiseze şi Parchetul, să verifice dacă nu e cumva fapt penal. Eu chiar nu cred că toţi politicienii sunt hoţi sau corupţi. Mentalitatea asta a noastră că toti sunt hoţi peste tot strică mult. Aşa zic şi plagiatorii, şi cei care îşi fac treaba de mântuială, este foarte facil să justifici orice prin «toţi fac asta»”, a mai comentat Rebedea pe Facebook.
 

Prodecanul spune că Allen Coliban a fost exmatriculat

 
Şi prodecanul de Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, Ciprian Dobre, confirmă informaţiile apărute despre primarul USR. El a precizat că noul edil al Braşovului nu doar că nu a absolvit, cu sau fără licenţă facultatea, ci a fost şi exmatriculat. 
 
„Nu îl cunosc şi nu am nimic cu el. Dar cum să spui că eşti absolvent al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din UPB, dar, de fapt, să figurezi că ai fost exmatriculat şi nu ai susţinut licenţa?”, s-a întrebat retoric Dobre. Întrebat de „Adevărul” despre situaţia lui Allen Coliban, prodecanul a făcut câteva precizări. 
 
„Domnul Allen Coliban a început în anul 1998 studiile, le-a întrerupt de mai multe ori, iar în anul 2009, în anul 5 de facultate, a fost, în final, exmatriculat cu decizia UPB nr. 177 din 19.03.2009, din cauza faptului că nu a promovat un număr de discipline în final. El, după 2005, nu a mai cerut să refacă. UBP îi incurajează pe studenţi şi nu îi exmatriculează imediat, pentru că se porneşte de la ideea că poate totuşi se întorc la studii. Doar că, în cazul domnului Coliban, din 2005 până în 2009 nu a mai dat vreun semn”, a explicat Dobre pentru „Adevărul”. 
 

Coliban recunoaşte că „a editat” informaţiile

 
Edilul braşovean a încercat să explice situaţia pe pagina de internet colibanprimar.ro şi recunoaşte că a editat ulterior informaţiile.
 
„Am editat descrierea din CV, astfel încât să fie clară partea legată de licenţă şi regret că nu am clarificat-o mai devreme. Da, am renunţat la a-mi da licenţa în 2005, după ce terminasem anul 5 de facultate. Cu mintea de acum poate că aş lua o altă decizie, dar la 20 şi ceva de ani şi în contextul de atunci a fost decizia cu care am fost împăcat. Am avut noroc că, din punct de vedere profesional, au contat mereu doar rezultatele pe care le-am obţinut, nu diploma, IT-ul fiind un domeniu plin de astfel de exemple”, e explicaţia dată de Coliban.
 
CV-ul său a fost modificat atât pe site-ul Senatului, cât şi pe cel al USR, unde se precizează acum clar că nu este licenţiat la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

PNL a atacat la CCR DNA-ul pădurilor. Allen Coliban: Este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL. Au votat legea în Senat ca să o atace la CCR

 
Noul primar al Braşovului cere capul lui Barna ca urmare a abuzurilor din USR. Libertatea de opinie a devenit problemă de integritate şi motiv de excludere. ACTUALIZARE: Reacţia lui Dacian Cioloş şi protest al membrilor USR
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

75 Comentarii

Radu Mîrcea
9.11.2020, 15:40:45

Asta nu e USR ist?

+5 (17 voturi)
lucian Marius
9.11.2020, 15:50:23

Ba da...cine credea ca USR-ul e mai breaz s-a inselat.Inca o data am dreptate spunand ca nu merita nici un partid girul meu.Toti sunt hoti si mincinosi,nu exista exceptii.

+9 (25 voturi)
Ludwig
9.11.2020, 15:53:07

LA astia absolvent esti daca ai trecut prin curtea scolii, atat. Vedeti cv-ul lui Liviu Mosteanu de la usr, la fel a facut 3 ani de automatica, dar nu a absolvit in schimb e trecut in cv. Apoi a terminat la 40 de ani la biotera, facultate desfintata intre timp, o particulara unde absolveau fara sa treaca politai http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=185&leg=2016&cam=2&pag=0

+8 (18 voturi)
Hoban Razvan
9.11.2020, 15:45:47

Frumos. Frumos din cale-afara! Acesta este rezultatul unei Romanii debile dupa 30 de ani de "tranzitie": nici 5% nu sunt curati. In rest, ca sunt de la USR, PNL, Pro Romania si Pro Moscova (a se citi PSD), toti sunt suspecti de serviciu. Singura solutie? Sa-si dea demisia de onoare. Bun, si-o da, si pe urma? Avem un altul mai breaz? Ala n-are vreo pata? Mai mult ca sigur, nu gasim 100 de administrator de orase si judete care sa n-aiba belele in trecut. Solutia? Legea dura: amenzi si pedepse cat mai mari. Altfel nu o scoatem la liman, fratilor!

+1 (13 voturi)
Lucifer
9.11.2020, 15:49:25

Un erou al timpurilor noi.....userist-progresiste....

-2 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (75)

Modifică Setările