Braşov

articolul anterior articolul urmator

Modificări în traseele autobuzelor de pe liniile 25, 50 şi 28. Din martie se înfiinţează linia 19 care va face legătura între Noua şi Triaj

0
26 Feb 2016 14:27:49
Autor: Simona Suciu
Modificările de circulaţie intră în vigoare din luna martie. FOTOAndrei Paul.
Modificările de circulaţie intră în vigoare din luna martie. FOTOAndrei Paul.

Potrivit noilor modificări se înfiinţează o nouă linie care va face legătura între cartierele Triaj şi Noua, vor fi mai multe autobuze pe linie 36 şi se va prelungi traseul liniei 25. Modificări sunt pe linia 50 şi 28.

Modificările au fost generate în urma cererilor braşovenilor, dar şi a monitorizărilor făcute în trafic. „În cursul lunii viitoare vom înfiinţa o nouă linie de transport, cu indicativul 19, între cartierele Noua şi Triaj, care va pune în valoare artera de circulaţie recent inaugurată. Această linie vine atât în sprijinul angajaţilor firmelor care îşi desfăşoară activitatea în zona ARAS-CET-Triaj, cât şi al unor elevi de la Şcoala Generală nr. 31 şi de la Colegiul Tehnic de Transporturi. De asemenea, pe baza monitorizărilor efectuate, R.A.T. Braşov a propus şi a obţinut aprobarea Consiliului Local pentru mărirea numărului de autobuze care vor circula pe linia 36, între capetele de linie Independenţei şi Livada Poştei, precum şi extinderea traseului liniei 25, în interiorul cartierului Avantgarden, pentru a deservi şi călătorii din zona de blocuri nou-construite“, a declarat Cristian Radu, directorul general al R.A.T. Braşov.

Linia 19 va asigura legătura între cartierele Noua şi Triaj în zilele lucrătoare, autobuzele urmând a parcurge traseul Noua – Str. Brazilor – Str. Prunului – Artera de sud-est – Ocolitoare – Str. Fundătura Hărmanului – Triaj şi retur.

Traseul liniei 25, care asigură legătura cartierului Avantgarden cu Gara CFR Braşov, se va extinde în interiorul cartierului amintit, respectiv pe străzile Pelicanului şi Egretei, urmând a fi înfiinţate şi două noi staţii de transport public de călători. Toate autobuzele de pe linia 50 vor circula până la capătul de linie Pietrele lui Solomon.

De asemenea, din data de 7 martie a pentru a asigura noi posibilităţi de deplasare pentru călătorii care circulă între zonele Livada Poştei şi Stadionul Tineretului, R.A.T. Braşov va modifica traseul liniei 41, care circulă între Livada Poştei şi Stupini, aşa încât, în ambele sensuri de deplasare, să fie parcurse străzile Avram Iancu şi Al. Ioan Cuza. În acest fel va fi acoperit integral şi traseul fostei linii 12.

„În ceea ce-i priveşte pe călătorii afectaţi de începerea lucrărilor de reabilitare a podului de pe strada Lânii, pentru a asigura deservirea corespunzătoare a utilizatorilor liniei 28, am modificat traseul acestei linii şi am înfiinţat linia 28B. În acest fel am creat legături directe între zonele Stupini, Fundăturii şi IAR Ghimbav cu capătul de linie Livada Poştei”, a mai spus Cristian Radu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările