Braşov

articolul anterior articolul urmator

Oferte last minute pentru un Paşte la munte: cu cât au scăzut preţurile

0
2 Apr 2018 13:15:58
Autor: Simona Suciu
Zona Bran Moieciu este cea mai căutate de turişti pentru vacanţa de Paşte. FOTOArhivă.
Zona Bran Moieciu este cea mai căutate de turişti pentru vacanţa de Paşte. FOTOArhivă.

Staţiunile montane din Braşov, de pe Valea Prahovei, din Harghita sau din Covasna mai au locuri libere pentru Paşte, iar preţurile au scăzut.

Hotelurile din Poiana Braşov mai au locuri libere pentru vacanţa de Paşte. Pe ultima sută de metri, preţurile au scăzut cu 10-20%, comparativ cu momentul lasării ofertelor, în luna februarie. La hotelurile de 4 şi 5 stele, un sejur de patru nopţi costă între 300 şi 600 de euro de cuplu, cu 50-100 de euro mai puţin decât în februarie.

La hotelurile de 3 stele puteţi găsi sejuri şi cu 200 de euro de cuplu, tot pentru patru nopţi de cazare. În ofertele de Paşte este inclus micul dejun, dar şi două cine festive cu muzică populară şi uşoară. Toate recitalurile sunt live. Nu lipsesc produsele tradiţionale: vin roşu, ouă roşii şi cozonac, imediat după slujba de Înviere, dar şi accesul gratuit la saună, piscină, jacuzzi sau masaj. Pentru copii hotelierii au pregătit petreceri special, cu animatori, cadouri de la Iepuraş, dar şi ateliere de creaţie, unde cei mici vor picta pe sticlă şi vor învăţa să încondeize ouă.

Turiştii care ajung de Paşte în Poiana Braşov trebuie să ştie că încă se schiază pe unele pârtii, în special în partea superioară a Masivului Postăvaru. Preţurile la transportul pe cablu (gondolă, telecabină, teleschi) au scăzut şi ele cu 25%. Telescaunul de la pârtia Lupului este închis.

Predealul este mai ieftin decât Poiana Braşov, dacă vreţi să veniţi la munte pentru Paşte. Preţurile pleacă de la 150 de euro şi pot ajunge la 300 de euro de cuplu pentru un sejur de trei nopţi, cu aproximativ 50-75 de euro mai ieftin decât la lansarea ofertelor. Preţul include cazarea, masa festivă de Paşte, acces la SPA-urile din hoteluri, dar şi cadouri de la Iepuraş pentru cei mici.

Zona Bran-Moieciu, cea mai căutată

Pensiunile din Bran, Moieciu, Fundata sau Şirnea, o zonă extrem de căutată de turişti, vin şi ele cu oferte. Preţurile au scăzut puţin, iar acum puteţi petrece Paşte la preţuri între 100 şi 200 de euro de cuplu, pentru un sejur de trei nopţi cu demipensiune şi masă festivă de Paşte. Preţurile sunt cu 10-15% mai mici acum.  Zona are produse tradiţionale, de la brânzeturi, produse din carne (pastramă, cârnaţi, jumări), dulceţuri sau vin de casă. Turiştii pot ajuta la prepararea mesei de Paşte, pot învăţa cum se fac cozonacul, pasca sau drobul şi pot învăţa să încondeieze ouă. În această zonă puteţi închiria vile la cheie. Preţul unei camere pe noapte pleacă de 70 de lei şi ajunge la 150 de lei la pensiunile de 4 şi 5 margarete. Ofertele sunt valabile pentru minimum 2-3 nopţi de cazare. Puteţi alege să vă gospodăriţi singuri sau puteţi opta pentru trei mese pe zi pentru 70 de lei de persoană.

Preţuri foarte bune sunt şi în zona Covasna-Harghita. Aici, un sejur de trei nopţi de Paşte nu depăşeşte 150 de euro de cuplu. Turiştii sunt aşteptaţi cu supă gulaş, tocăniţă de miel la ceaun şi prăjituri tradiţionale.

Oferte pe Valea Prahovei

Şi pe Valea Prahovei preţurile sunt bune. La Buşeni puteţi găsi oferte la 150 de euro de cuplu pentru trei nopţi de cazare, demipensiune şi masa festivă în ziua de Paşte. Aceleaşi condiţii se oferă şi la Sinaia, însă aici preţurile sunt mai mari, respectiv 250 de euro de cuplu. Şi aici preţurile au scăzut cu 50 până la 75 de euro per sejur.

„De Paşte, cea mai solicitată zonă este Bran-Moieciu. Turiştii se orientează şi după preţ, dar, pentru că Paştele este o sărbătoare tradiţională, se îndreaptă acum spre rustic, spre linişte şi peisaje frumoase. Chiar şi aşa mai sunt locuri, iar preţurile au scăzut cu 10-20% în zonă. Locuri libere sunt şi în Poiana Braşov, zona Harghita-Covasna, dar şi pe Valea Prahovei, unde cererea nu este foarte mare în această peioadă. Şi aici preţurile sunt cu până la 20% mai mici decât la lansarea ofertelor în luna februarie“, spune Cristian Rogozea, reprezentant agenţie de turism.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările