„Olimpiadă paralelă” la Braşov, din iulie până în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olimpiada paralelă de la Braşov FOTO Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov
Olimpiada paralelă de la Braşov FOTO Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov

Biblioteca Judeţeană Braşov a decis să organizeze altfel de Jocuri Olimpice, pe durate celor de la Tokyo, la care toţi participanţii să fie declaraţi învingători

În timp ce jocurile olimpice de la Tokyo se desfăşoară cu sălile şi arenele goale, la Braşov evenimentele inspirate de spiritul olimpic sunt organizate cu şi pentru public. Biblioteca Judeţeană George Bariţiu va promova în perioada iulie - septembrie 2021, în fiecare săptămână, câte unul sau mai multe evenimente. 

Locul ales pentru „competitorii” acţiunilor de la Braşov este unul feeric,  lângă sau chiar pe terasa complexului Agrement de lângă Aleea de sub Tâmpa, precum şi pe terenul de sport al compexului Agrement. 

Vor fi amenajate standuri în care vor fi organizate lecturi pentru copii, ateliere de caligrafie, origami şi prezentare de costume japoneze, cu muzică şi dansuri specifice. 

Câteva sute de jocuri pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, aduse de la Muzeul jocurilor de la Chemnitz, Germania, capitala culturală a Europei in 2025,  îi vor aştepta pe doritori, turişti şi braşoveni deopotrivă, spaţiul astfel amenajat devenind unul de joacă, experiment şi interacţiune. 

La Olimpiada de sub Tâmpa jocurile sunt din cele mai diverse domenii, pentru toate vârstele, satisfăcând toate gusturile şi interesele, de la cele care presupun abilităţi sportive, la cele care cer atenţie, logică şi imaginaţie.  Competiţia este amicală, iar participanţii învaţă că important este să participi. De aceea, Olimpiada de la Braşov va avea numai câştigători, recompensaţi cu mici surprize. 

Participanţii la Olimpiada de jocuri, lectură şi agrement vor avea parte de  ghidaje despre istoria oraşului, chiar de pe terasa complexului Agrement, sesiuni şi ateliere de live painting, în care, în una din sesiuni, cei doritori vor putea picta, ateliere Haiku, sesiuni de imprimare 3D, concerte de muzică, promovarea mişcării şi a dansului şi alte surprize. 

Oficial startul la programări s-a dat odată cu cel de la Tokyo, în 23 iulie 2021, iar seria de evenimente cu public a început luni, 26 iulie 2021, cu un atelier de lectură pentru copii, iar cea care a citit, Melania Luana Butnariu, a fost declarată de Asociaţia Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România cel mai bun bibliotecar al anului 2020 în România.  

 „În principiu, evenimentele vor fi pe bază de programare, anunţate în prealabil, dar vom miza şi pe publicul întâmplător, aflat la plimbare pe sub Tâmpa, iar, dacă pentru jocurile de la Muzeul Jocurilor din Chemnitz, Germania, nu este nevoie de vreo pregătire prealabilă, jocurile tradiţionale ale Braşovului presupun un mic instructaj preliminar, realizat de către colegii noştri la faţa locului.  

Pentru că evenimentele se vor desfăşura pe o perioadă lungă de timp, de fapt  pe întreaga durată a jocurilor Olimpice şi paralimpice, iar dacă vremea ne îngăduie şi până la final de septembrie, când le vom încheia cu Nocturna bibliotecilor, ne-am gândit să le anuntăm treptat, iar ele vor ţine cont de capriciile vremii şi unele vor fi relocate la Casa Baiulescu, la sediul din Livada Poştei”, a declarat managerul Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu”, Daniel Nazare.

Olimpiada de jocuri, lectură şi Agrement se va desfăşura cu respectarea condiţiilor impuse de starea de alertă şi de pandemie, pentru prevenirea infectărilor cu noul coronavirus, iar, în funcţie de indicele cumulate, vor fi cu un număr ajustat de participanţi, pentru a asigura siguranţa tuturor celor prezenţi. Detalii legate de fiecare competiţie în parte, jocuri, concursuri, ateliere, alte activităţi găsiţi pe pagina de facebook a Bibliotecii Judeţene Braşov şi a Centrului de Excelenţă pentru copii şi tineret. Programările la activităţi se pot înregistra pe adresele de e-mail copii@bjbv.ro sau secretariat@bjbv.ro.

Vă mai recomandăm:

Detalii despre o uriaşă investiţie în infrastructura CFR din România: 24 de kilometri de tuneluri pe sub munte

Analizele de laborator spun că nu apa de la robinet a condus la spitalizarea a peste 100 de râşnoveni. Ce virus ar fi responsabil de îmbolnăvirea localnicilor

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite