Braşov

articolul anterior articolul urmator

Omul de afaceri Ovidiu Tition a fost arestat pentru fraude bancare

0
25 Feb 2013 17:28:18
Autor: Simona Suciu
Ovidiu Tition este acuzat de înşelăciune. FOTOfacebook.
Ovidiu Tition este acuzat de înşelăciune. FOTOfacebook.

Bărbatul a fost reţinut după ce  poliţiştii au stabilit că a emis 36 de file CEC şi două bilete la ordin, în valoarea de 306.512 lei fără a avea bani în conturi.

În urma investigaţiilor şi verificărilor efectuate de poliţiştii Serviciului Investigare Fraude Braşov, Ovidiu Tition este acuzat de înşelăciune. Acesta este suspectat că,în perioada 2001-2012, utilizând  4 societăţi  comerciale de pe raza judeţului Braşov,pe care le controla prin intermediul concubinei şi a doi cunoscuţi,a achiziţionat mărfuri alimentare de mare rulaj(apă,lactate,mezeluri,brânzeturi),în valoare totală de 306 512 lei,pe care le-a achitat cu 36 file CEC şi 2 bilete la ordin emise în condiţii ilegale,fără a avea acoperire in disponibil bancar.Mărfurile achiziţionate erau valorificate ulterior în magazinul concubinei.Suspectul a fost prezentat Tribunalului Braşov,care a emis pe numele lui mandat de arestare pe 29 de zile. Concubina este cercetată în libertate pentru complicitate la înşelăciune.  

Ovidiu Tition datorează alte 400.000 de euro. Curtea de Apel Alba Iulia a decis, definitive luna aceasta, atragerea răspunderii fostului administrator al societăţii „Mia Carn“ SRL Mirăslău - Alba, Ovidiu Tition, pentru perioada cât s-a aflat la conducerea firmei.

Mia Carn SRL Mirăslău, fost producător de carne, a intrat în insolvenţă în iulie 2009, la două luni de la schimbarea din funcţia de administrator a lui Ovidiu Tition. Acesta a intrat în societate în februarie 2009, în locul Mariei Ispas, care deţine 99% din părţile sociale ale societăţii. În cele trei luni cât a administrat firma au fost înstrăinate mai multe bunuri, fără a exista documente contabile în acest sens. De asemenea, au fost scoase din firmă mai multe sume de bani, ce au fost trimise către diverse persoane din ţară, inclusiv fratelui administratorului. 

Cine este Ovidiu Tition

Ovidu Tition este un om de afaceri din Zărneşti, judeţul Braşov, fost „locotenent“ al revoluţionarului Dorin Lazăr Maior. Cei doi sunt inculpaţi într-un dosar penal de şantaj aflat în faza de judecată la Judecătoria Târgu Mureş. Instanţa va pronunţa o primă soluţie în dosar în 28 februarie 2013. În acesta dosar au şi stat în arest preventiv o perioadă de timp în urmă cu patru ani. De asemenea, Tition este parte în procese comerciale şi de insolvenţă la instanţe din Braşov şi Alba. Are calitatea de „pârât“ şi în dosarul de insolvenţă a societăţii Oliver Invest SA Oijdea.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii