Braşov

articolul anterior articolul urmator

Operaţii amânate la Spitalul Judeţean din cauza crizei anestezicelor

1
8 Jul 2016 14:43:04
Autor: Simona Suciu
Între 11 şi 14 iulie la Judeţean se vor opera doar urgenţele. FOTOArhivă.
Între 11 şi 14 iulie la Judeţean se vor opera doar urgenţele. FOTOArhivă.

Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Braşov a decis ca în perioada 11-14 iulie să se efectueze doar intervenţii chirurgicale urgente, care nu suportă amânare. Decizia vine din cauza crizei de anestezice cu care se confruntă spitalele din toată ţara.

Criza miorelaxantelor, substanţe folosite în intervenţiile chirurgicale care necesită anestezie generală, a început încă din luna iunie, dar Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cel mai mare din Braşov, nu a avut probele până acum deoarece a dispus de stocuri. Criza este una la nivel naţional din cauza producătorilor care fie nu mai livrează în România, fie au depozitele goale. Spitalul a făcut comandă încă de acum o lună, dar furnizorii nu au livrat anestezicele.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a decis ca în perioada 11 -14 iulie să nu se efectueze decât intervenţii chirurgicale de urgenţă. Toate celelalte operaţii pentru pacienţii care suferă de boli cronice, dar nu sunt urgenţe, vor fi amânate.

„Este o problemă la nivel naţional, la toate spitalele mari din ţară. Criza de miorelaxante este din cauza producătorilor. Sunt trei produse miorelaxante folosite de noi, de la firme diferite. Unul dintre producători nu mai livrează în România, altul nu mai are stocuri în depozit, iar la al treilea apar probleme între producţie şi livrare“, a declarat Carmen Neculoiu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Braşov.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

liviu paulus
9.07.2016, 07:50:19

Aceste medicamente nu se livreaza pe baza de contracte cu obligatii ptr ambele parti??? Cum nu mai livreaza fara sa fie penalizat., sau este alta brambureala???

+1 (1 vot)
Modifică Setările