Braşov

articolul anterior articolul urmator

Oraşul cu 1.000 de „ochi”. Cum vrea primarul unui municipiu din România să facă străzile mai sigure

0
17 May 2022 07:46:07
Autor: Ioan Buciumar
Braşovul va fi înţesat de camere video FOTO Primăria Braşov
Braşovul va fi înţesat de camere video FOTO Primăria Braşov

Primăria Braşov a lansat licitaţia pentru achiziţionarea a peste 1.000 de camere video. Unele dintre acestea vor putea citi numerele de înmatriculare ale maşinilor, altele vor putea analiza mişcarea persoanelor şi a obiectelor

Braşovul a pornit serios pe urmele Londrei. În urmă cu mai mulţi ani citeam ca pe o curiozitate ştiri care veneau din capitala Regatului Unit şi care anunţau că Londra are un număr impresionant de camere video care supraveghează toate străzile. În ultimii ani, camere au apărut şi la Braşov, dar acum Primăria organizează o licitaţie pentru achiziţionarea a nu mai puţin de 1.000 de camere. 
 
Primăria Braşov a lansat licitaţia pentru „Furnizare Echipamente şi Lucrări de Instalare Sisteme de Supraveghere Video (CCTV)”. Prin această licitaţie, municipalitatea doreşte să achiziţioneze mai multe tipuri de camere şi softuri, de la cele care detectează numere de înmatriculare, mărci, modele sau categorii de autovehicule, până la cele care analizează mişcarea persoanelor sau obiectelor. 
 
Primăria Braov spune în licitaţie că oferă cel mult 10 milioane de lei pentru cele 1010 camere, softuri, montaj şi toate cele necesare ca sistemul să funcţioneze. 
 
„Unul dintre obiectivele noastre ca municipalitate este ca fiecare braşşovean şi turist să se simtă sigur pe străzile oraşului, iar pentru asta trebuie să investim cât mai mult în ceea ce înseamnă creşterea securităţii personale în spaţiul public. În acelaşi timp, dorim să reducem la minimum vandalizările care au loc pe domeniul public, de la distrugerea moobilierului urban, la aşa-zisul graffiti, dar şi să stopăm fenomenul de aruncare a deşeurilor în locuri nepermise”, a explicat primarul Allen Coliban motivul pentru care doreşte să achiziţioneze atât de multe camere video de supraveghere.
 
Ofertele se pot depune până în 10 iunie 2022, ora 15:00. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Sărbătoarea Narciselor, mai devreme decât de obicei. De ce a vrut primarul ca evenimentul să se ţină mai repede
 
Ce deosebea Şirul Profesorilor de Şirul Hoţilor, două străzi cu case de lux, construite la Braşov în urmă cu un secol

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările