Oţetul, lămâia şi detergentul de vase, vedete când vine vorba de curăţenie. Vă scapă de grăsime şi de praf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podele se pot curăţa uşor că apă cu oţet sau lămâie. FOTOShutterstock.
Podele se pot curăţa uşor că apă cu oţet sau lămâie. FOTOShutterstock.

Soluţiile de curăţenie din comerţ sunt eficiente, dar la fel de bune sunt şi produsele de pe vremea bunicilor, care sunt naturale şi foarte ieftine.

Praful este mare problemă a locuinţelor. Se depune peste tot şi trebuie şters des. Pe lângă produsele de pe piaţă, care sunt declarate a fi inamicul prafului, există soluţii simple din bătrâni, la fel de eficiente. „Oţetul şi lămâia pot ţine praful la distanţă. Cel mai bun este oţetul, dar dacă vă deranjează mirosul puteţi folosi lămâie sau puteţi amesteca oţet cu soluţia de curăţat podele. De asemenea oţetul, dar şi lămâia pot fi folosite ca şi degresant pe gresia şi faianţa din bucătărie. Mai exact într-o găleată de 5 litri de apă se poate pune o casă de oţet sau zeama de la 3-4 lămâi. Cu această soluţie de poate spăla apoi  pe jos, iar podele vor fi curate cam o săptămână, deoarece oţetul are efect antistatic“, explică Mircea Moraru, angajat firmă curăţenie.

Praful se aşează şi în covoare. Acestea se curăţă bine cu bicarbonat. „Presăraţi bicarbonat peste covor seara, acoperiţi totul cu ceva şi lăsaţi aşa până dimineaţă. A doua zi aspiraţi energic şi covorul va fi reîmprospătat. Bicarbonatul va acţiona în profunzimea fibrelor pe care le curăţă şi elimină şi mirosul. Această soluţie este eficientă, dar nu va scoate tot praful din covoare. Acestea trebuie spălate odată de an pentru ca praful să fie eliminat“, mai spune Mircea Moraru.

Detergent de vase pentru geamuri

Geamurile sunt o altă provocare când vine vorba despre curăţenia generală. Soluţiile speciale sunt bune, dar pentru geamurile de la bucătărie, unde este şi grăsime, există alte câteva trucuri. „Geamurile de la bucătărie pe care se depune grăsime sunt cel mai greu de curăţat. Înainte să folosiţi detergent special de geamuri aceastea trebuie degresate. Inamicul grăsimii este detergentul de vase. Puteţi o linguriţă în 2 litri de apă, stropiţi pe geam şi curăţaţi. Abia apoi folosiţi soluţie de geamuri. Cea de parbriz este cea mai eficientă. Este bine ca atunci când spălaţi geamurile să nu fie foarte cald afară, ca acestea să nu se usuce prea repede şi să rămână urme“, mai spune specialistul.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite