Pârtii pentru avansaţi în România. Topul celor mai dificile pârtii de schi din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtii pentru avansaţi în România. Poiana Braşov are cel mai mare domeniu schiabil din România. FOTOArhivă.
Pârtii pentru avansaţi în România. Poiana Braşov are cel mai mare domeniu schiabil din România. FOTOArhivă.

Pârtii pentru avansaţi în România. Poiana Braşov, Valea Prahovei, dar şi staţiunea Straja le oferă schiorilor avansaţi pârtii dificile pe care să îşi testeze curajul şi să simtă din plin adrenalina.

Poiana Braşov, cea mai mare staţiune de schi din ţară, oferă şi cele mai multe pârtii dificile pentru schiorii avansaţi. Aici se află cea mai mungă pârtie de schi din România, Drumul Roşu care are 5,8 kilometri. Este condiderată o pârtie medie spre dificilă şi de aceea este recomandă schiorilor cu experienţă.

Tot în Poiana Braşov găsim pârtii mai scurte, dar care testează limitele schiorilor. Dacă vreţi să aveţi parte de coborâri rapide şi multă adrenalină puteţi teste pârtiile Lupului (2,62 kilometri) şi variantele pentru pârtia Lupului (1,84 kilometri), pârtia Sub Teleferic (2,86 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri), toate considerate dificile. În unele locuri direferenţa de nivel de la plecare la sosire este câteva sute de metri. Pârtiile dificile pleacă de 1700 de metri altitudine. Pârtiile dispun de nocturnă şi instalaţii de producere a zăpezii artificiale.

„Poiana Braşov oferă cele mai bune părtii de schi din ţară atât pentru avansaţi, dar şi pentru începători. Schiorii cu experienţă vor găsit aici tot ce doresc, de la coborâri lungi, până la coborâri mai scurte, dar abrupt care le vor testa din plin abilităţile“, spune Marius Rotariu, monitor de schi.

Pârtii pentru avansaţi în România. Două pârtii dificile şi la Straja

Staţiunea Straja oferă şi ea două pârtii dificile pentru schiorii avansaţi. Pârtia Lupului are 519 metri şi pleacă de la 1.610 metri altitudine. Are o diferenţă de nivel de 163 de metri, este luminată şi dispune de instalaţii de zăpadă artificială.

Tot în staţiunea Straja găsim Pârtia Canal care are 1,4 kilometri lungime şi pleacă de la 1400 de metri altitudine. Are o diferenţă de nivel de 180 de metri şi este preferată mai ales de amatorii de snowboard. Nu este luminată şi nici nu are instalaţie de zăpadă artificială.

„Eu recomandă schiorilor avansaţi să testeze şi staţiunea Straja. Pârtiile sunt puţin mai sălbătice, aici totul pare mai aproape de natură. În plus, aici sezonul de schi este mai lung“, mai spune monitorul de schi.

Pârtii pentru avansaţi în România. Adrenalină pe Valea Prahovei

Valea Prahovei oferă şi ea din plin senzaţii tari pentru schiorii avansaţi. Pârtia Carp din Sinaia care pleacă de la Vârful Furnica de la Cota 1400 are 2,5 kilometri şi o diferenţă de nivel de peste 500 de metri. Pârtiile Telescaun sau Papagal, tot din Sinaia sunt mai scurte, au doar 450 de metri, dar sunt extrem de dificile. Pârtia Kalinderu din Buşteni are 1,5 kilometri cu o diferenţă de nivel de 300 de metri şi dispune şi de o variantă pentru avansaţi.

Pârtiile sunt însă dotate la standarde internaţionale şi oferă condiţii excelente de schi. În zonă sunt instalaţii de producer a zăpezii artificiale.

„Pe Valea Prahovei găsim pârtii excelente pentru avansaţi. Aici însă, fiind vorba doar de pârtii de altitudine mai putem întâlni problem cu vremea, cum ar fi vântul puternic sau chiar viscolul. În zilele senine însă priveliştea este una care îşi taie respiraţie şi merită făcut un drum până aici“, mai spune Marius Rotariu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite