Braşov

articolul anterior articolul urmator

Piaţa de Miercuri, mai scumpă

1
1 Jul 2015 07:00:08
Autor: Sebastian Dan
Aşa va arăta Piaţa de Miercuri
Aşa va arăta Piaţa de Miercuri

Consilierii locali au aprobat, marţi, majorarea sumei destinată construirii Pieţei de Miercuri. Decizia a fost luată în baza unei noi evaluări efectuate de priectant, în contextul în care, la două liitaţii organizate de municipalitate, nu s-a prezentat niciun ofertant.

Astfel, suma totală alocată pentru lucrări este de 2.688.242,91 lei, din care din care pentru construcţie şi montaj este prevăzută suma de 2.232.581,02 lei (497.433,50 euro).
 „Pentru a corespunde din punct de vedere urbanistic şi pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat, este necesară remodelarea Pieţei de Miercuri prin realizarea unei construcţii unitare pe structură metalică cu regim de înălţime parter  unde se vor amenaja spaţii comerciale, birouri administrative, spaţii de depozitare şi grupuri sanitare. Pereţii de închidere şi învelitoarea vor fi realizate din panouri tip sandwich, iar ventilarea se va face natural. Accesul principal în Piaţa de Miercuri se va face din strada Oaşului, urmând a se amenaja încă doua accese de evacuare în caz de incendiu amplasate la mijlocul clădirii şi un al treilea diametral opus cu accesul principal. Vor fi amenajate in imediata vecinătate a intrării principale grupuri sanitare pentru public şi un birou pentru personalul administrativ al pieţei”, se arată în  de specialitate care a stat la baza acestei hotărâri.
 „Activitatea în piaţă se va desfăşura în module tipizate echipate cu contor propriu de energie electrică şi sistem de închidere de tip rulou. Pentru a se desfăşura un comerţ civilizat modulele interioare trebuie să fie unitare din punct de vedere al aspectului şi funcţiunilor. Pentru a se încadra în aceste prevederi, proiectantul a evaluat aceste lucrări, actualizând indicatorii tehnico-economici ai investiţiei”, se precizează în raportul de specialitate care a stat la baza acestei hotărâri.
Potrivit proiectului, în locul tarabelor îngrămădite se va amenaja o construcţie uşoară, astfel încât să asigure un comerţ civilizat. În viitoarea hală se vor amenaja 65 de spaţii comerciale, care vor avea forma unor mici magazine, pe dimensiunile actualelor tarabe, dar care vor asigura un mediu acoperit, uscat, astfel încât mărfurile să poată fi comercializate în cele mai bune condiţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Emilian Serbanescu
2.07.2015, 00:07:27

Da, da, da. da. Piata de miercuri si spaga de toate zilele.

+1 (1 vot)
Modifică Setările