Braşov

articolul anterior articolul urmator

Pistele de biciclete, abandonate la Braşov

0
22 Nov 2011 07:00:00
Autor: Simona Suciu
Foto.Arhivă
Foto.Arhivă

Amatorii de ciclism au acum la dispoziţie doar 15 kilometri de piste pentru biciclete dispuse în mai multe zone din oraş.

Primăria a avut în dezbatere trei proiecte privind realizarea de piste noi pentru biciclete, dar toate au fost abandonate. Noile rute fuseseră anunţate în iulie odată cu lansarea Programul naţional de realizare a pistelor de biciclişti, dar niciuna dintre variante nu s-a materializat.

Multe probleme, nicio soluţie

Prima variantă vehiculată a fost cea a unei piste care să lege Bulevardul Saturn de zona de agrement Dâmbu Morii. Cea de a doua a fost permiterea accesului cicliştilor de la Pietrele lui Solomon, pe Drumul Vechi spre Poiana Braşov.

„La prima variantă exista posibilitatea unei piste între zona Dârste şi Dâmbu Morii, dar nu şi între Bulevardul Saturn şi Dârste. Cea de a doua variantă, pe Drumul Vechi, a picat deoarece prin zonă mulţi oameni fac plimbări spre Poiană şi nu era oportună o pistă de biciclete. În plus, terenul este accidentat şi ar fi fost vorba de mountain-bike", ne-a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvând la Primăria Braşov.

O a treia variantă, care a fost abandonată din cauza problemelor legate de teren, a fost cea a unei piste uriaşe pentru biciclete care să lege Braşovul de localităţile Cristian şi Râşnov. Problema a fost că o parte din teren era privat şi nu putea fi folosit pentru acest proiect. „La Braşov şi Râşnov nu au fost probleme, dar la Cristian nu era suficient teren disponibil", a mai spus Sorin Toarcea.

În acest moment, la Braşov există 15 kilometri de piste pentru biciclete. La Sibiu spre exemplu, numai anul acesta au fost amenajaţi 35 de kilometri de pistă, pe zece tronsoane.

Propuneri de la biciclişti

Bicicliştii sunt supăraţi că niciuna dintre propuneri nu s-a materializat. „Ar trebui să fie cât mai multe piste, pentru că tot mai mulţi oameni încep să meargă cu bicicleta. Este adevărat că în oraş sunt şi zone unde străzile sunt înguste şi nu se pot amenaja piste. Noi am prefera să se facă mai multe, chiar dacă nu sunt unite neapărat între ele. S-ar putea face piste pentru biciclete în cartierele rezidenţiale sau de exemplu pe strada Lânii, unde oamenii nu au maşini şi merg cu bicicleta la serviciu. O altă variantă ar fi pe strada Lungă, cu bandă comună pentru autobuz şi bicicletă. Dacă se poate astfel în alte ţări, nu văd de ce la noi nu s-ar putea face", a spus Robert Lazăr, iniţiatorul mişcării „Braşovul Pedalează".


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările