Braşov

articolul anterior articolul urmator

Premieră în Braşov: un italian pune în funcţiune un dozator de apă plată şi carbogazoasă

4
29 Apr 2015 12:52:23
Autor: Sebastian Dan
Roberto Scalvini, braşovean la origini, a adus în oraşul de sub Tâmpa aparatura care există în Italia
Roberto Scalvini, braşovean la origini, a adus în oraşul de sub Tâmpa aparatura care există în Italia

Un om de afaceri italian, cu origini braşovene, pune în funcţiune, joi, un dozator de apă plată şi carbogazoasă. Aparatul este produs chiar în Braşov.

Roberto Scalvini, a cărui mamă este o braşoveancă din Craiter, şi-a înfiinţat o companie la Braşov care produce astfel de dozatoare în România, cu licenţă italiană. „Nu este o noutate pe plan internaţional. În Italia putem spune că astfel de «fântâni» publice sunt deja un fenomen social. Mai mult, fără a exagera, în unele oraşe din Italia s-a ajuns la cozi atât de mari încât municipalităţile (pentru că aceste fântâni au fost cumpărate de către autorităţile locale, cum ar fi Roma, Milano, dar şi localităţi mai mici, precum Montichiari) au făcut apel către locuitori să nu cumpere mai mult de şase recipiente de câte doi litri”, ne-a declarat Roberto Scalvini.

O investiţie cu implicaţii sociale

Evident, o astfel de afacere nu se adresează oamenilor cu „dare de mână”. Un litru de apă (plată sau carbogazoasă) costă 25 de bani, doi litri – 50 de bani, 2,5 litri – 55 de bani. „Pe panoul de comandă există şase butoane, pe două rânduri, pentru apă plată, respectiv carbogazoasă. Fiecare buton stabileşte volumul de apă pe care îl poare cumpăra fiecare client. Este la fel de simplu de utilizat ca orice dozator”, a precizat Scalvini.

Apa este purificată cu filtre de ultimă generaţie

Apa folosită ca materie primă este cea din reţeaua publică a municipalităţii. Însă, înainte de a ajunge la consumator, apa trece prin două filtre, cu cărbune activ. Mai mult, există şi două lămpi cu ultraviolete, una în interiorul instalaţiei şi alta chiar la locul unde clientul îşi umple recipientul, cu scop de sterilizare şi eliminare a bacteriilor.

„Instalaţia pe care o dăm în folosinţă lângă Gara Braşov are avizele de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi de la Agenţia de Protecţia Mediului. Trebuie precizat că, la nivel internaţional, această tehnologie a obţinut premiul European Aqua Awards – locul 1 în anii 2010, 2011, 2012 şi 213, la diferite secţiuni”, mai spune investitorul italian, care are în vedere instalarea a încă două astfel de „fântâni publice“, după cum le denumeşte, tot în Braşov.

Compania din Braşov spune că are soluţii nu doar pentru partea de fântâni publice. Astfel de instalaţii (produse în fabrica-mamă din Italia) se pot adapta şi pentru companiile care vor să le asigure angajaţilor la birou sau în halele de producţie asemenea facilităţi.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

mircea georgescu
29.04.2015, 17:24:49

Da pungi cu aer de Brasov, nu vinde?

-2 (2 voturi)
Stef Ros
29.04.2015, 20:38:10

>Da pungi cu aer de Brasov, nu vinde? Am vinde domnule dar plebeii ca dumneavoasta nu au banii necesari sa cumpere...Si sa nu credeti ca stea sunt brasoave.

+1 (1 vot)
Emm Emanuel
29.04.2015, 18:19:06

Cat timp nu reutilizezi sticla din plastic de 1000 de ori e bine. 2-3 ori, dupaia trebuie aruncata.

+1 (1 vot)
Alina Vasiloiu
30.04.2015, 10:06:11

Si unde se afla acest bancomat? Ca Brasovul este mare. Bravo lui, un om cu initiativa!

Modifică Setările