Braşov

articolul anterior articolul urmator

Presa din Braşov a părăsit în semn de protest conferinţa lui Allen Coliban. Primarul chemase jurnaliştii pentru a prezenta bugetul pe 2022

15
25 Jan 2022 15:43:08
Autor: Ioan Buciumar
Allen Coliban şi-a pus presa-n cap FOTO adevărul
Allen Coliban şi-a pus presa-n cap FOTO adevărul

Primarul Braşovului, Allen Coliban, s-a pus rău cu presa locală, când a acuzat mai mulţi jurnalişti că nu au verificat o informaţie - deşi aceştia îi ceruseră un punct de vedere. Reporterii au ieşit din sală la conferinţa de presă organizată de primar.

Un protest inedit a avut loc la Braşov, când primarul Allen Coliban a criticat „acea parte a presei”, care nu ar fi respectat „deontologia de a verifica din trei surse” în legătură cu achiziţionarea unui teren de către Primăria Braşov.
 
Municipalitatea are un grup de WhatsApp pe care comunică de cele mai multe ori cu presa locală. După ce consilierul local Pamela Diaconu a declarat că un teren pe care Primăria Braşov intenţionează să-l cumpere ar costa mai mult decât a anunţat primarul Allen Coliban, câţiva reporteri au cerut, pe grup, o declaraţie din partea edilului şef. 
 
Declaraţia nu a venit, dar surpriza a fost şi mai mare când, vineri seara, 21 ianuarie, în Jurnalul Primarului, pe o reţea socială, Allen Coliban a declarat că reporterii au scris fără să verifice informaţia. 
 
În acel moment, reporterii au hotărât ca la conferinţa de presă de marţi, 25 ianuarie, să se prezinte şi, în momentul în care Allen Coliban va începe să vorbească, să părăsească sala cu toţii. Ceea ce s-a şi întâmplat. 
 
„Comunitatea presei locale a protestat, astăzi, părăsind conferinţa de presă a primarului municipiului Braşov, Allen Coliban, înainte ca acesta să prezinte proiectul de buget pe anul în curs. 
 
Relaţia primarului cu presa se deteriorează în fiecare zi pentru că acesta alege să nu comunice pe canalele oficiale, ci adresându-se în primul rând urmăritorilor săi de pe Facebook. Sau alege să dea informaţii doar în presa naţională, jurnaliştii locali aflând „de la centru” ce se petrece în oraş. Cumva, primarul a rămas ancorat în timp în perioada în care era un candidat la funcţia de edil a Braşovului. 
 
Rămânând în aceeaşi poveste, primarul Braşovului îşi permite să „urecheze” jurnaliştii care nu îi „cântă în strună”, continuând astfel demersul început în campania electorală, când „postacii” USR raportau jurnaliştii pe care îi considerau apropiaţi ai fostei administraţii doar pentru că prezentau activitatea Primăriei Braşov şi a primarului de atunci, George Scripcaru. 
 
O astfel de atitudine duce la deteriorarea completă a relaţiei presei cu exponenţii administraţiei locale, atât primarul, cât şi viceprimarii dând dovadă de lacune în comunicarea cu jurnaliştii din presa locală. 
 
Am vrut să demonstrăm astăzi că suntem solidari, că, dacă îl loveşti pe unul dintre noi, ne loveşti, practic, pe toţi. Presa a dat mereu dovadă de deschidere, arătând un grad de diplomaţie mult mai ridicat decât cel al actualului primar al Braşovului. 
 
Solicităm primarului Allen Coliban să îşi folosească „Jurnalul primarului” pentru a-şi cere scuze pentru jignirile aduse presei braşovene. De asemenea, solicităm o relaţie corectă, folosirea canalelor oficiale de comunicare, nu propriile emisiuni de pe platformele de socializare.
 
Acest protest este susţinut de publicaţiile BizBraşov, NewsBv, Transilvania 365, BraşovMetropolitan, „Bună Ziua, Braşov”, Monitorul Expres, Realitatea de Braşov”, au transmis reprezentanţii presei braşovene.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 
Când s-au scris primele documente pentru Unirea Principatelor Române. Contribuţia oraşului de sub Tâmpa
 
Numele „Braşov“ de pe Tâmpa, colorat în funcţie de eveniment. Ce semnificaţie are fiecare culoare
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Sebastian D.
25.01.2022, 17:19:02

Bun, am inteles ca s-au certat ca nu au verificat, dar intr-un final ne spune vreun jurnalist si daca e sau nu adevarata informatia? Sau subiectul in sine e cearta si restul pe plan secundar?

+5 (11 voturi)
Patitul Stan
25.01.2022, 17:45:59

De precizat ce fel de presa?...de ulei,de introdus rulmenti?...pentru ca apoi se face referire la jurnalisti . De un singur lucru sunt sigur,cei ce se numesc jurnalisti in Romania sunt niste farsori ! Toti coruptii cumpara persoane ce sunt pe la diferite publicatii cara sa-i laude,sa-i spoiasca si dupa ce ajung la putere sunt santajati !...Nu trebuies crezuti,daca au plecat ,paaaa ! Mergi la cultura mare ,ca in afara de dat din clanta nu sunt buni la nimic,ne uitam si aici ce comentatori erau si cati au ramas ! Sunt cativa de la redactie,nu le dau numele,ce vorbesc ei cu ei de pe conturi diferite, in rest zero cu ei !

0 (8 voturi)
Brujo
25.01.2022, 17:23:50

Nu mai poate el ca aia au plecat. Sunt atatea moduri in care se poate prezenta orice acum ... mai ales online ....

+6 (14 voturi)
True Blue
25.01.2022, 17:40:56

Dusmanii poporului sunt toti de la USR: Allen Coliban, Dominic Fritz, Clothilde Armand plus Nicusor Dan care nu mai este USR dar are gene de userist. Toti trebuie linsati mediatic, dati jos din functii sau impiedicati cumva sa faca ceva. Doar marele partid, aproape unic, PSDNL are "specialisti" corespunzatori si solutii pentru bietul popor roman.

+4 (16 voturi)
Patitul Stan
25.01.2022, 18:05:26

Nu stiu cine este dusmanul poporului pentru ca sunt multi...stiu ca dusmanul tau esti tu insuti ca postezi de pe trei conturi ! ..munca de partid asa-i?...s-a terminat cu minciuna,consumi cerneala de pomana !

-1 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările