Braşov

articolul anterior articolul urmator

Preţul gigacaloriei a luat-o razna. La cât a ajuns acesta la Braşov

3
28 Oct 2021 18:47:31
Autor: Ioan Buciumar
Gigacaloria aproape că şi-a dublat preţul FOTO Ioan Buciumar
Gigacaloria aproape că şi-a dublat preţul FOTO Ioan Buciumar

ANRE a publicat lista cu noile preţuri la gigacalorie. Cele mai multe dintre oraşele mari înregistrează creşteri de aproape 90%, aşa cum este şi cazul Braşovului.

Braşovul se numără printre judeţele cu cea mai mare creştere a preţului la gigacalorie, după cum reiese din lista oferită de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care a aprobat noile preţuri pentru energia termică produsă de centralele din marile oraşe. 
 
Din table reiese că preţul pe megawatt-oră (MWh) produs de Bepco SRL şi livrat Serviciului Public Local de Termoficare Braşov a crescut de la 173,90 lei la 325,56 lei. 
 
ANRE a explicat aceste creşteri extrem de mari de preţuri prin majorarea preţurilor la materiile prime, în unele situaţii chiar şi cu peste 100%. Astfel gazele naturale livrate din reţeaua de distribuţie s-au scumpit cu 120%, în timp ce în cazul celor livrate din reţeaua de transport creşterea a fost chiar de 140%. 
 
Totodată, preţul certificatelor de dioxid de carbon care trebuie cumpărate de producători a crescut cu 45% faţă de preţul luat în calcul la ultima ajustare de bonus şi preţ al energiei termice.
 
Cel mai probabil, populaţia nu va plăti aceste preţuri, deoarece autorităţile locale suportă o parte din costuri în aproape toate oraşele din ţară, aşa cum se întâmplă chiar şi în acest moment la Braşov.
 
Vă mai recomandăm:
 
Cursuri cu prezenţă fizică la Universitatea Transilvania din Braşov. Ce veste excelentă a primit instituţia de învăţământ superior
 
Soluţia ingenioasă găsită de liderii Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 pentru păstrarea continuităţii celei mai vechi competiţii de atletism din România
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Erlich Levitt
28.10.2021, 20:03:35

liberalizati piata de energie electrica, va scadea pretul! ---> a crescut liberalizata piata de gaze va scadea pretul! ---> a crescut l

-6 (8 voturi)
Andrei Sontea
28.10.2021, 21:04:06

Nu stiu cum a crescut pretul , dar stiu ca Brasovul este in foarte mare masura pe centrale de apartament .

-15 (15 voturi)
Utilizator Adevărul
29.10.2021, 01:12:55

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările