Braşov

articolul anterior articolul urmator

Primăria Braşov vrea să preia programul „Cornul şi laptele“, să-l facă mai atractiv pentru elevii din oraş

0
23 Mar 2021 18:13:26
Autor: Ioan Buciumar
Primăria Braşov vrea să preia programul „Cornul şi laptele” FOTO: Primăria Braşov
Primăria Braşov vrea să preia programul „Cornul şi laptele” FOTO: Primăria Braşov

Primăria Braşov spune că programul „Cornul şi laptele“ nu este suficient de atractiv pentru copiii din oraş. Din acest motiv, municipalitatea vrea să preia programul de la Consiliul Judeţean şi să-l diversifice.

Programul „Cornul şi laptele” s-a dovedit unul de succes şi mulţi copii, în special din mediul rural, au continuat să meargă la şcoală pentru această gustare oferită de guvern. În mediul urban, însă, în special în marile oraşe, unde şi veniturile sunt mai mari, produsele oferite elevilor nu sunt foarte atractive pentru aceştia. Deoarece aceste produse sunt oferite elevilor din ciclul primar şi gimnazial şi copiilor de la grădiniţe fără niciun fel de discriminare, mulţi dintre aceştia nu le prea consumă. 
 
Viceprimarul Braşovului, Flavia Boghiu, s-a gândit că, dacă tot se face o cheltuială pentru cei mici, măcar să fie făcută cu folos. Astfel, Flavia Boghiu a propus diversificarea produselor oferite elevilor şi preşcolarilor, astfel încât aceştia să se şi bucure de ce li se oferă. 
 
„În viitoarea şedinţă de Consiliu Local le voi propune aleşilor locali ca programul „Cornul şi laptele”, derulat, în prezent, de Consiliul Judeţean, din bugetul de stat, să fie preluat de către Primăria Municipiului Braşov. Scopul preluării acestui program este de creştere a atractivităţii produselor pentru copii, astfel încât aceştia să le consume, fapt pentru care luăm în calcul creşterea alocării de la bugetul local, care să vină în completarea alocării de la bugetul de stat”, a explicat viceprimarul Braşovului. 
 
În acest program se acordă 60 de bani de copil pentru legume şi fructe, 88 de bani pentru lapte şi produse lactate şi 57 de bani pentru produse de panificaţie.
 
Pe parcursul săptămânii se acordă gratuit fiecărui elev două porţii de fructe şi legume, două porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi 5 porţii de produse de panificaţie. 
 
Pentru asigurarea diversităţii, porţia de fructe şi legume va fi însoţită de o porţie de biscuiţi sau covrigi uscaţi, iar porţia de lapte şi produse lactate va fi însoţită de corn sau baton. 
 
Vă mai recomandăm: 
 
Cele mai mari salarii din România. Unde se câştigă peste 10.000 de lei pe lună şi câţi români trăiesc cu salariul minim 
 
Finanţare de 600 de milioane de lei pentru schimbarea parcului de microbuze şcolare

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările