Braşov

articolul anterior articolul urmator

Primele demisii la Braşov în cazul scandalului „scriitorilor” din închisori

22
10 Jan 2016 16:55:46
Autor: Sebastian Dan
Universitarii braşoveni i-au ajutat să scape de pedepse pe mai mulţi  evazionişti, traficanţi de droguri sau chiar criminali. Desen de Vali Ivan
Universitarii braşoveni i-au ajutat să scape de pedepse pe mai mulţi  evazionişti, traficanţi de droguri sau chiar criminali. Desen de Vali Ivan

Apar primele reacţii în cazul scandalului celor peste 400 de cărţi scrise de deţinuţi în ultimii trei ani, cu gir universitar, publicate cu scopul de a le aduce autorilor lor reduceri ale pedepselor. Profesorii Marius Moga şi Alexandru Ionaş au demisionat din funcţiile deţinute în cadrul Universităţii Transilvania, respectiv Spiru Haret.

La fiecare carte considerată lucrare ştiinţifică, unui deţinut i se scad, potrivit legii 254/2013, câte 30 de zile din pedeapsă. Condiţiile ca acest lucru să se întâmple sunt ca un profesor universitar să ateste că respectiva lucrare are un subiect ştiinţific şi respectă canoanele ştiinţifice şi ca aceasta să fie publicată la o editură recunoscută.

În contextul acstui scandal, la Braşov au survenit două demisii din funcţie - cea a decanului de la Facultatea de Medicină - Universitatea Transilvania, prof. univ. dr. Marius Moga, care a renunţat la funcţia de director de departament din cadrul Facultăţii, pe care o câştigase în urmă cu câteva săptămâni şi au fost organizate în secret noi alegeri, motiv pentru care mulţi dintre profesorii de la Medicină vor să conteste noile alegeri. O altă demisie vehiculată este cea a unui decan de la Universitatea Spiru Haret, Alexandru Ionaş, fost şef al IJP Braşov.

Pe lista universitarilor care au girat lucrările „savanţilor“ din puşcării se află mai mulţi profesori din Braşov.  Printre ei, nume sonore din lumea universitarilor: prof. univ. dr. Cristinel Ioan Murzea – decanul Facultăţii de Drept de la Universitatea Transilvania, prof. univ. dr. Marius Moga – decanul Facultăţii de Medicină, prof. univ. dr. ing. Miloşan Ioan – Universitatea Transilvania, prof. dr. ing. Florin Andreescu, prof. dr. ing. Radu Iovănaş – fost prorector Universitatea Transilvania Braşov.  conf. univ. dr. Lazăr Cornel – Facultatea de Psihologie şi Pedagogie din Braşov, Universitatea Spiru Haret. , conf. univ. dr. Ilie Măgureanu – Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative – Univ. Spiru Haret Braşov. dr. ing. Ormenişan Alexe Nicolae – Universitatea Transilvania Braşov, conf. univ. dr. Danis Adriana – Universitatea Dimitrie Cantemir Braşov, prof. univ. dr. Ionaş Alexandru – decan în cadrul Universităţii Spiru Haret Braşov. conf. dr. Tiţa Nicolaescu Gabriel – Universitatea Transilvania Braşov şi conf. dr. ing. Msc. Walter Thierheimer – Universitatea Transilvania Braşov.

Cei ajutaţi de universitari sunt evazionişti, traficanţi de droguri şi chiar criminali.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

Ionel Marcu
10.01.2016, 17:11:32

La "universitățile" astea fantomă, de liga a IV-a, ar trebui retrasă acreditarea. La genul ăsta de facultăți nu merge studentul la examen, ci plicul lui. Așa făcea Borcea.

+12 (12 voturi)
Paun Al
10.01.2016, 17:19:53

Se spune ca "elitele " duc tara spre progres... Vai de capul lor "elite " si vai de capul lor colegi ai 'elitelor " , care se complac in mocirla morala "academica " romaneasca .

+10 (10 voturi)
Gheorghe Traian
10.01.2016, 17:43:05

Ne plângeam în anii trecuţi că nici o universitate românească nu se află în primele 500 din clasamentul Shanghai. Ei bine, se poate şi mai rău. Nici o universitate românească nu se află în clasamentul University Ranking by Academic Performance (URAP) în primele 600. Am cazut cu 100 de locuri! Se gaseste stirea pe aici

+7 (7 voturi)
Paun Al
10.01.2016, 18:12:42

Din pacate pe cei ce au transformat , sau facut facultati ca fabrici de diplome , de doctorate , sau mai nou scriu , sau "coordoneaza " "operele stiintifice " , sau "literare ".....ale puscariasilor , nu-i intereseaza asta . Ca la orice afacere ...banul sa iasa . El nu are miros .

+5 (5 voturi)
Carmen Florea
10.01.2016, 18:14:56

Lume, dar de ce atunci jegosii astia ca clanul Becali, niste anlafabeti imbuibati, dar 'savanti' la ... furat si altii, nu se intorc dupa gratii, doar au fentat legea si in puscarie, de fapt pt dansii e sanatoriu daca au si 'oficiu de cercetari stiintifice'. Pai legea si-a facut-o chiar jiji, nu era in comisia juridica in cireada de boi din târlament? Dar pungasii de 'conducatori stiintifici'? Doar au luat spaga, jiji a spus direct ca nu el le-a scris, el e analfabet, numai le-a semnat. Leprele astea de ce n-ar infrumuseta si ele o celula 2x2? Alo, numai puscaria va scapa Roamnia.

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările