Braşov

articolul anterior articolul urmator

Principele Nicolae: Braşovul este la jumătatea traseului şi mă bucur că am reuşit să ajung până aici

0
29 Apr 2015 12:23:29
Autor: Sebastian Dan
Foto: Andrei Paul
Foto: Andrei Paul

Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României şi campionul naţional la ciclism Alex Ciocan au ajuns astăzi la Braşov.

Cei doi fac un tur al României, în perioada 23 aprilie – 3 mai . Este vorba dspre o distanţă de 1.000 de kilometri pe bicicletă, între Sighetu Marmaţiei şi Constanţa, în cadrul turului caritabil „Cărţile copilăriei pe bicicletă”, organizat în beneficiul Asociaţiei Curtea Veche. 

Principele Nicolae a fost întâmpinat la intrarea în Braşov de viceprimarul Ciprian Bucur şi de câteva zeci de biciclişti din oraş, care l-au însoţit până în Piaţa Sfatului, unde a fost aşteptat de celălalt viceprimar, Adina Durbacă, dar şi de mai mulţi braşoveni. 

Principele Nicolae a recunoscut că „începe să se simtă oboseala, dar în acest mod, împreună cu echipa asociaţiei, încercăm să promovăm sportul şi lectura. Trebuie să le oferim copiilor un viitor mai sănătos. Este important ca şi părinţii să înţeleagă că fără educaţie nu putem merge mai departe. Braşovul este la jumătatea traseului şi mă bucur că am reuşit să ajung până aici”

Viceprimarul Braşovului Adina Durbacă a afirmat că apreciază faptul că „ASR încurajează sportul şi cărţile, pentru că în România numărul copiilor care preferă tabletele şi ignoră lectura şi mişcarea este în creştere. I-am oferit Principelui Nicolae un exemplar al cărţii «Scrisoare către Europa», o lucrare realizată de elevii braşoveni şi editată în şase limbi. Mai multe exemplare din aceste cărţi le vom dona bibliotecilor din ţară”. Pe de altă parte, Durbacă a precizat că Alteţa Sa Regală a reamintit că va susţine candidatura Braşovului, pentru a deveni Capitală Culturală Europeană în anul 2021. 

Celălalt viceprimar, Ciprian Bucur, a declarat că apreciază efortul pe care îl face Principele Nicolae: „Eu am mers cu bicicleta doar între Stadionul Municipal şi Piaţa Sfatului şi trebuie să recunosc că am obosit. Este important demersul pe care îl face, iar faptul că a inclus Braşovul în traseu ne onorează”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările