Procurorii vor pedepse mai mari pentru directorii RAT împlicaţi în dosarul ridicărilor ilegale de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Braşov a condamnat în acest dosar patru persoane la câteva 5 ani de închisoare fiecare pentru abuz în serviciu. Sentinţa a fost deja atacată cu recurs de procurori care cer pedepse mai mari, dar şi de inculpaţi care speră să scape de puşcărie

Florea Cristinel Viorel, director economic al RAT Braşov, Spinean Nicolae, director exploatare, Voicu Gheorghe Liviu, fost şef al Compartimentului Achiziţii şi Comănescu Corina Simona, fost şef al Oficiului Juridic  au fost condamnaţi la 5 ani de închisoare fiecare. Sentinţa a fost dată în luna ianuarie de magistraţii Judecătoriei Braşov. Ei au fost acuzaţi de abuz în serviciu. În dosar a mai fost judecat şi fostul director general Augustin Pulpea, care s-a stins din viaţă înainte de pronunţarea sentinţei.

Potrivit procurorilor inculpaţii au încheiat contracte pentru serviciul de ridicarea a autoturismelor parcare neregulamentar cu două firme, la un preţ mai mare decât oferta iniţială. S-a creat astfel un prejudiciu de 280.000 de lei. Ancheta a început însă din anul 2011, când cele două contracte au fost anulate. Acum de ridicarea maşinilor se ocupă direct Regia de Transport care obţine venituri suplimentare din această afacere.

Procurorii cred însă că sentinţa este prea blândă şi au făcut recurs. Ei îşi motivează solicitarea astfel: „Relevant în cauză este şi aspectul că niciunul dintre inculpaţii condmnaţi nu a recunoscut comiterea infracţiunii, neasumându-şi responsabilitatea pentru faptele săvârşite, iar lipsa antecedentelor penale nu este suficientă, prin ea însăşi, să conducă la o diminuare a pedepsei aplicate pentru o faptă atât de gravă până la minimul special al pedepsei prevăzute de lege, având în vedere calitatea specială a inculpaţilor, aceea de funcţionari publici, persoane pentru care este o stare de normalitate să nu aibă antecedente penale. În aceeaşi ordine de idei, este de notorietate faptul că lipsa antecedentelor penale este inclusiv o condiţie prevăzută delege în mod imperativ pentru dobândirea şi păstrarea calităţii de fucnţionar public, astfel încât această împrejurare nu poate fi interpretată ca o circumstanţă atenuantă judiciară“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, semnat de prim-procurorul adjunct Marian Chiriac.

Pe aceeaşi temă:

Dan Tartagă, judecat într-un nou dosar

Doi directori de la CEC Braşov, judecaţi pentru credite ilegale de milioane de euro

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite