Braşov

articolul anterior articolul urmator

Puii de urs orfani se mută într-un ţarc amenajat special pentru ei la rezervaţia din Zărneşti

0
9 Jun 2016 11:44:27
Autor: Sebastian Dan
Puii de urs au fost scosi din carantină
Puii de urs au fost scosi din carantină

Cei doi pui de urs orfani, găsiţi acum patru luni fără mamă, în apropierea unui bârlog din Pădurea Bogăţii, se mută într-un ţarc care a fost reamenajat special pentru ei, în rezervaţia Libearty.

Micuţii, în vârstă de aproximativ patru luni, au locuit, până acum, într-o zonă de carantină la care au avut acces doar îngrijitorii care i-au hrănit cu biberonul, din două în două ore.

În ultima perioadă, micuţii au devenit foarte activi, iar specialiştii Asociaţiei „Milioane de prieteni“ au decis că este timpul ca ei să simtă din nou iarba sub lăbuţe, adierea vântului şi să aibă şansa să înveţe să se caţere în copaci. 

„Am luat decizia în interesul ursuleţilor. Micuţii sunt dornici să cunoască pădurea, iar spaţiul de carantină devenise insuficient pentru ei. A trebuit să amenajăm provizoriu un ţarc care să le fie dedicat, până când vom reuşi să strângem fondurile necesare din care să construim un nou spaţiu, şi mai mare, dedicat lor. Noi am fi dorit să îi putem readapta în pădure, dar starea lor de sănătate precară la început şi sechelele rămase după pierderea mamei au exclus, din păcate, această posibilitate. Acum, vor avea şansa să se bucure, din nou, de natură“, precizează Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei „Milioane de prieteni“.

Cei doi pui au fost descoperiţi de pădurari, în luna februarie, în Pădurea Bogăţii, lângă bârlog. Timp de trei zile, au fost supravegheaţi, în speranţa că ursoaica se va întoarce să îi hrănească. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat,  paznicii de vânătoare au apelat la sprijinul Asociaţiei „Milioane de prieteni“. 


O echipă AMP i-a preluat şi au fost supuşi de urgenţă unui control medical. Medicul veterinar a constatat că erau foarte deshidrataţi. De atunci, ursuleţii au stat într-o zonă de carantină, în care au avut acces doar îngrijitorii. Au fost găsiţi pe când aveau cel mult o lună de viaţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările