Braşov

articolul anterior articolul urmator

Rămase fără sponsor, Federaţiei Române de Schi Biatlon i s-a tăiat şi finanţarea de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

0
27 Jan 2022 18:05:04
Autor: Ioan Buciumar
Federaţia Română de Schi Biatlon a pierdut finanţarea de la COSR FOTO FRSB
Federaţia Română de Schi Biatlon a pierdut finanţarea de la COSR FOTO FRSB

Federaţia Română de Schi Biatlon s-a încăpăţânat şi nu a trimis-o pe Ania Caill la Jocurile Olimpice de la Beijing, deşi aceasta este cea mai bună sportivă a ţării la schi alpin. România a primit un loc suplimentar, dar federaţia l-a refuzat. Astfel, şi-a pierdut sponsorul, iar Comitetul Olimpic şi Sportiv Român i-a tăiat finanţarea

După ce a rămas fără sponsor, în urma scandalului provocat de neconvocarea schioarei Ania Caill la lotul pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, Federaţia Română de Schi Biatlon a rămas şi fără finanţare! Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis să mai ofere pentru 2022 forului doar banii necesari participării la Jocurile Olimpice şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European. 
 
„Comitetul Executiv al COSR, reunit astăzi în şedinţă de urgenţă, a decis suspendarea finanţării FR Schi-Biatlon.
 
Comitetul Executiv al COSR a decis cu majoritate de voturi (un vot împotrivă şi o abţinere), într-o şedinţă mixtă (prezenţă fizică şi online), suspendarea finanţării Federaţiei Române de Schi-Biatlon până la prezentarea unui raport în care să dovedească faptul că a adoptat şi implementat măsuri prin care să se asigure că situaţiile generate în contextul participării României la JO Beijing 2022 în legătură cu neocuparea locului cotă la schi alpin şi lipsa oficialilor la sărituri cu schiurile nu se vor repeta.
 
Raportul va avea ca obiectiv principal protecţia sportivilor şi a imaginii entităţilor care aparţin Mişcării Olimpice, urmând a fi supus analizei comisiilor de specialitate ale COSR şi spre aprobare Comitetului Executiv al COSR. 
 
Prin excepţie, Comitetul Executiv COSR a hotărât astăzi să menţină finanţarea programelor pentru participarea la JO Beijing 2022 şi FOTE Vuokatti 2022.
 
Federaţiile sportive naţionale sunt singurele care pot nominaliza sportivi eligibili pentru participarea la JO, iar COSR, în conformitate cu prevederile Chartei Olimpice, nu poate accepta sau refuza un loc cotă pentru JO fără acordul acestora.
 
În cazul locului cotă refuzat pentru lotul de schi alpin a României la JO Beijing 2022, COSR nu a primit nici o nominalizare din partea FR Schi-Biatlon”, a transmis COSR.
 
Ania Caill este cea mai bună schioare din România din ultimii ani. Federaţia a decis să meargă la Jocurile Olimpice de la Beijing cu o sportivă tânără, în care să investească pentru viitor. Retragerea Japoniei de la această ediţie a oferit, însă, României un loc suplimentar la schi alpin, graţie rezultatelor obţinute de Ania Caill. 
 
Cu toate acestea, forul a decis că „nu are un sportiv care să reprezinte România cu cinste” la Jocurile Olimpice de la Beijing şi a refuzat locul oferit. Ania Caill a mai fost admisă de federaţie pe listă în ultimul moment la alte două competiţii majore, Jocurile Olimpice din urmă cu 4 ani şi Cupa Mondială, de fiecare dată după ce a semnalat în presă nedreptatea care i s-a făcut. 
 
Şi antrenorul sportivei, Ionuţ Achiriloaie, a trecut prin aceleaşi momente, în urmă cu doar câţiva ani, când era sportiv, deşi era cel mai bun schior pe care l-a dat ţara noastră în ultimii cel puţin 40 de ani. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
Internată la psihiatrie ani de zile şi cu unul din apartamente vândut. Cum a scăpat o femeie de un coşmar demn de un scenariu de Hollywood
 
Presa din Braşov a părăsit în semn de protest conferinţa lui Allen Coliban. Primarul chemase jurnaliştii pentru a prezenta bugetul pe 2022
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările