Românul care a renunţat la un job ideal într-o multinaţională pentru o „viaţă dulce”: „Mă întorceam la familie târziu şi obosit. Am luat-o de la capăt cu un vis”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Vasile
Cristian Vasile

Cristian Vasile (33 de ani) a descoperit ingredientul unei vieţi frumoase şi liniştite alături de familie, după ani de muncă într-o companie internaţională: şi-a deschis o cofetărie.

Cristian Vasile, un tânăr  de 33 de ani din Braşov, şi-a uimit prietenii, după ce a luat decizia de a renunţa la o carieră de succes într-o corporaţie din domeniul telecomunicaţiilor pentru a-şi deschide o mică afacere cu prăjturi preparate 100% cu ingrediente naturale. Cristian sau „omuleţul cu bască roşie“, cum este cunoscut acum este printre puţinii români care pot spune că au realizat tot ce şi-au dorit în viaţă. A absolvit unul dintre cele mai bune colegii din Braşov, „Dr. Ioan Meşotă“, apoi a făcut Informatica la Universitatea „Transilvania“.

Nu s-a oprit aici şi a absolvit masterul în administrarea afacerilor (MBA). Extrem de ambiţios, a fost remarcat încă de pe băncile facultăţii. A lucrat la Siemens, la Würth şi apoi la Telekom, unde a plecat de la nivelul de agent de vânzări şi a ajuns şeful Diviziei de vânzări pe Transilvania. „Am renunţat la informatică pentru că trebuia să-mi transform un punct slab într-un atu. Eram foarte timid. Aşa am decis să îmi caut un job în vânzări, unde trebuie să interacţionezi cu oamenii. Eram sigur că aşa voi reuşi să depăşesc acest trac de comunicare“, ne mărturiseşte Cristian. În acest timp, cariera profesională s-a îmbinat cu cea personală: s-a căsătorit în 2002 şi are doi copii, un băiat şi o fată.

Cristian spune că a renunţat la cariera într-o multinaţională din mai multe motive.

Însă decizia majoră în schimbarea de viaţă a avut-o familia: „Veneam de multe ori acasă târziu, obosit, iar copiii mă luau de nou. Trebuia să fac ceva, să stau mai mult cu ei şi să petrecem mai mult timp împreună“.

De ce o afacere cu prăjituri?

„Totul a început cu un vis. Şi acest vis era atât de mare încât cu greu poate fi descris… Se făcea că un omuleţ cu bască roşie pregătea de zor cele mai alese deserturi pentru tine. Acesta lucra cu drag şi spor pentru a-ţi oferi acea experienţă unică pe care nu ai mai trăit-o din copilărie, experienţa oferită de savurarea unor produse 100% naturale, cel puţin la fel de bune ca acelea preparate de bunica. Unii i-ar spune acum inspiraţie divină, alţii încă o mai numesc nebunie. Acum, după ce am lucrat mai bine de şapte luni până când micul atelier de preparare a delicateselor a văzut lumina zilei, pot să spun despre toată această perioadă efervescentă doar atât: Avem o altă viaţă!“, ne dezvăluie Cristian.

Având peste zece ani de experienţă în diferite companii multinaţionale, pe posturi de la execuţie până la conducere, şi în inimă dorinţa arzătoare de a crea ceva, Cristian spune că a avut în minte un singur lucru, un panseu al lui Mark Twain: „Cea mai bună cale de a te ferici pe tine însuţi este de a-i face fericiţi pe alţii“.

„Cele mai pretenţioase gusturi nu pot fi obţinute decât din cele mai rafinate şi totodată cele mai simple materii prime: ouăle, laptele, untul, frişca, iaurtul, smântâna, mierea, fructele şi nucile direct din grădină – unele dintre ingrediente fiind demult uitate de producătorii de alimente. Astfel, pentru a fi capabil să-ţi ofer o experienţă de neuitat, am hotărât ca în acest minunat vis, pe lângă magia poveştii şi pasiunea omuleţului cu bască roşie să existe doar ingredientele 100% naturale. Aşa se face că, odată cu răsucirea cheii în uşa laboratorului de cofetărie şi deschiderea acestuia, costumul de director de multinaţională a fost înlocuit de basca roşie primită cadou de la bunul şi mult-aşteptatul Moş Crăciun. Uşor, uşor, basca a devenit laitmotivul visului meu“, povesteşte, uşor amuzat, istoria unei mici afaceri, o agfacere de succes, pentru că mai multe restaurante din centrul Braşovului au renunţat deja să prepare deserturile în propriile bucătării şi le cumpără de la Cristian. 

Cristian a încercat să-i atragă şi pe braşoveni să încerce aventura lui culinară. El i-a invitat la sediul laboratorului şi fiecare a avut ocazia să-şi prepare, cu ajutor de specialitate, evident, prăjitura care şi-o doreşte cel mai mult, în cadrul unui concurs – „Cofetăreşte-şi visul!“. Evident, au fost şi câştigători, care au primi ca premiu ocazia să creeze desertul la care visează, cu ingredintele firmei, pentru ei şi încă zece prieteni. Poate ar trebui să mai dezvăluim că micul atelier de cofetărie din inima vechii cetăţi medievale a Braşovului a primit vizita lui chef Poul W. Lorenzen, cu o experienţă vastă pe partea de cofetărie-patiserie, venit direct din Suedia, care i-a împărtăşit din experienţa şi secretele sale. ;

Vătaf la sărbătoarea junilor

brasov cristian vasile cofetar

Cristian Vasile este un personaj interesant şi prin prisma activităţilor sale în afara slujbei. El a fost legitimat timp de 13 ani la clubul Dinamo Braşov, unde a practicat judo. A obţinut titlul de campion naţional, un titlu de vicecampion şi nenumărate clasări pe podium în competiţii naţionale şi internaţionale. Pe urmele lui calcă ambii copii, care învaţă tehnicile de luptă din judo, pentru că un sport precum acesta te disciplinează.

De asemenea, Cristian Vasile participă cu regularitate la concursurile de duatlon, ciclism şi semimaraton, iar printre pasiunile lui se numără şi motociclismul. A început să înveţe şi zborul cu parapanta, dar după ce a început această mică afacere s-a văzut nevoit să facă o pauză.

Nu în ultimul rând, ar trebui precizat faptul că Cristian este membru în Societatea Junilor Naţionali Albiori, unde anul acesta a fost vătaf. Iar dacă cineva ar crede că prăjiturile îl fac să capete proporţii, s-ar înşeala. „După ce m-am lăsat de sport, ajunsesem la 107 kilograme. Acum am 84 de kilograme. Le spun tuturor clienţilor o mică poezioară: «20 de minute de mişcare/ După un produs consumat/ Îţi conferă şi vigoare,/ Şi un corp de invidiat»”.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite