Braşov

articolul anterior articolul urmator

Scandal la PSD Braşov: Dragnea impune un şef nou interimar, iar candidatul la Primărie a fost schimbat într-o şedinţă cu uşile închise

0
8 Apr 2016 17:24:50
Autor: Sebastian Dan, Simona Suciu
Şedinţa Comitetului Executiv PSD Braşov s-a ţinut cu uşile încuiate FOTO Sebastian Dan
Şedinţa Comitetului Executiv PSD Braşov s-a ţinut cu uşile încuiate FOTO Sebastian Dan

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a anunţat oficial că fostul prefect al Braşovului, Mihai Mohaci a fost numit preşedinte interimar al PSD Braşov, în locul senatorului Viorel Chiriac, iar Cătălin Leonte, candidat independent, va fi susţinut pentru postul de primar al Braşovului, în locul lui Răzvan Popa. Organizaţia Judeţeană a PSD Braşov a decis să conteste numirile.

18.44. După şedinţa cu uşile închise care a durat mai bine de două ore nu s-a ajuns la o concluzie clară. Structura centrală a PSD îşi menţine deciziile, iar organizaţia de la Braşov a anunţat că le va contesta oficial. „Eu am venit aici ca emisar al Biroului Naţional Permanent pentru a comunica două hotărâri luate ieri, în conformitate cu statutul partidului şi anume numirea ca preşedinte al PSD Braşov a lui Mihai Mohaci şi desemnarea ca şi candidat la Primăria Braşov a lui Cătălin Leonte. Sunt două hotărâri care există şi care produc efecte. După discuţii lungi şi încărcate organizaţia de la Braşov se pregăteşte să conteste aceste decizii. Este dreptul lor, iar contestaţia va fi luată în discuţie săptămâna viitoare“, a declarat Marian Neacşu, secretar general al PSD. 

Organizaţia PSD Braşov îl susţine în continuare pe Răzvan Popa la Primărie, mai ales că în acest moment Cătălin Leonte nu este membru PSD. Şi-a dat demisia din partid ca să candideze independent la Primărie, după ce în noiembrie anul trecut PSD Braşov l-a ales pe Răzvan Popa. „Nu suntem de acord cu aceste decizii. Îl aşteptăm pe domnul Leonte să se înscrie înscrie în partid, să muncească alături de noi şi să candideze acolo unde îl propunem noi. La Braşov avem deja un candidat, pe Răzvan Popa“, a declarat Viorel Chiriac, preşedinte executiv al PSD Braşov. 

Noul preşedinte interimar al PSD Braşov, Mihai Mohaci a decis să nu facă declaraţii până la soluţionare tuturor contestaţiilor. 

Fostul preşedinte al PSD Braşov, Constantin Niţă care a condus filiala timp de 19 ani şi a demisionat la începutul acestei luni a fost cel mai dur în declaraţii. „Aceste schimbări au fost impuse 100% de Liviu Dragnea. Indiferent ce se va întâmpla eu îl voi susţine în continuare pe Răzvan Popa. Cred că suntem un partid serios şi nu putem merge în faţa oamenilor să spunem că ne schimbăm aşa de pe o zi pe alta“, a spus Constantin Niţă. 

16.40 Mihai Mohaci: „Vreau să vă spun că nu este o sarcină uşoară să preiei funcţia de preşedinte interimar. Noi trebuie să ne luptăm să câştigăm Primăria şi Consiliul Judeţean. De aceea m-am înscris să candidez la Consiliul Judeţean. Nu vreau să ne mai milogim, să negociem cu alte partide să obţinem un loc în linia a doua în administraţia locală din Braşov. Apoi, vreau să vă spun că şi eu m-aş fi aşteptat să existe o reacţie din partea partidului după ce am fost demis din funcţia de prefect. Niciodată nu am spus că am ajuns prefect fără să fiu susţinut de partid. Sunt membru PSD şi voi rămâne fidel partidului. Nu cred că există cineva în sală, şi aici sunt mulţi primari cu care am colaborat foarte bine, care să spună că nu am fost corect şi nu am încercat să rezolv şi chiar am rezolvat problemele care mi-au fost prezentate”.

16.30 Constantin Niţă: „Nu este corect să îl schimbăm pe băiatul ăsta după ce a muncit timp de un an. Vă spun că este primul în sondaje. Are 30%, iar Leonte 12%. De ce să îl schimbăm? Care sunt argumentele? Indiferent de ce se hotărăşte, eu îl voi susţine pe Răzvan Popa. Dacă nu candidează Scripcaru, el este viitorul primar al Braşovului. Dacă candidează. ( ...) Eu i-am spus lui Leonte să vină să facă echipă cu Răzvan Popa. El să meargă la Consiliul Judeţean, dar nu a vrut. Şi-a dat demisia şi a anunţat că vrea să candideze independent”.

16.20 Răzvan Popa: „Dacă se va menţine această hotărâre, cu orice risc, vă anunţ că voi candida independent. Nu mă voi lăsa călcat în picioare. Iar cine a luat această decizie, să vină şi să îşi asume acest lucru”

16.00 Ostilităţile faţă de deciziile luate la Bucureşti au fost începute chiar de Constantin Niţă. El a ţinut să remarce modul discreţionar de acţiune al preşedintelui Liviu Dragnea, care nu ţine cont de statutul partidului.

„De ce trebuia schimbat Viorel Chiriac? E corupt? Nu! A făcut ceva rău? Nu e bun pentru că nu îl vrea dl. Dragnea. Mi-a spus acest lucru. Eu mi-am demisia ca să las în loc o echipă. Am muncit 20 de ani pentru acest partid şi nu mi s-a spus un mulţumesc. Acum sunt un simplu membru, dar nu pot fi de acord cu ce se întâmplă. Viorel Chiriac a fost desemnat preşedinte interimar conform statului, fiindcă deţinea funcţia de preşedinte executiv. Stătea interimar două luni şi apoi se organizau alegeri şi era ales cine dorea majoritatea din partid. NU să iei o decizie în acest fel”.

15.15 După cum era de aşteptat, echipa fostului preşedinte, Constantin Niţă, a venit cu declaraţii şi argumente împotriva acestei decizii. El a cerut contestarea la Comitetul Executiv Naţional a hotărârilor luate de Biroului Permanent Naţional al PSD.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările