Braşov

articolul anterior articolul urmator

Schelet uman descoperit în Munţii Piatra Craiului. Criminaliştii au găsit şi o cartelă de telefon public ce datează din anul 2005

0
8 Jul 2013 11:22:07
Autor: Simona Suciu
IDescoperirea a fost făcută în Masivul Piatra Craiului.
IDescoperirea a fost făcută în Masivul Piatra Craiului.

Un alpinist care făcea sport în zonă a fost cel care a descoperit scheletul. Bărbatul a sunat la 112, iar mai mulţi criminalişti, salvamontişti şi poliţişti au pornit spre locul faptei.

UPDATE 16.45. Criminaliştii au confirmat că scheletul este uman. În zonă au fost descoperite şi haine bărbăteşti, astfel că este posibil ca trupul să aparţină unui bărbat. Poliţiştii nu au găsit acte de identitate. Au descoperit însă un CD, o pereche de ochelari, un pix şi o cartelă de telefon public ce avea pe ea un credit de 80.000 de lei vechi. Astfeld e cartele nu au mai fost folosite din anul 2005.

„Scheletul uman a fost găsit în zona Padina Şindrilăriei, la o altitudine de circa 1800 metri. Era acolo de ani buni. Nu am găsit niciun bagaj, dar probabil este vorba de un turist care s-a rătăcit şi a murit din cauza condiţiilor meteo sau de epuizare. Avea o haină până la gât, iar bocancii erau lângă un bolovan. După mărimea bocancilor, care sunt numărul 43, probabil era bărbat“, a spus Ioan Pivodă, şeful Salvamont Zărneşti. Potrivit lui Pivodă la Salvamont nu s-a înregistrat în ultimii ani nicio sesizare de persoană dispărută pe munte şi care să nu fie găsită.

Scheletul a fost coborât de pe munte şi transportat la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici pentru a se stabili care a fost cauza morţii şi pentru identificarea victimei.

„Se confirmă că este vorba despre un schelet uman. Se fac verificări şi urmează să se stabilească identitatea acestuia“, a spus comisar şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov.

ora 11.00 Descoperirea a fost făcută în porţiunea superioară din Padina Şindrileriei, la aproximativ 1,800 de metri altitudine. Salvamontiştii şi reprezentanţi ai Poliţiei se îndreptă către locul unde a fost găsit scheletul uman. Vom reveni cu amănunte.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii