Braşov

articolul anterior articolul urmator

Scrisoarea de dragoste a unui irlandez pentru România: „N-am mai primit un astfel de ajutor la niciun hotel din lume“

46
5 Aug 2016 12:18:57
Autor: Simona Suciu
John Mullins, alături de Margaret Linehan, în vacanţă în România FOTO Arhivă Personală
John Mullins, alături de Margaret Linehan, în vacanţă în România FOTO Arhivă Personală

Irlandezul John Mullins a petrecut o lună în România, alături de partenera sa, Margaret Linehan, unde a fost impresionat de peisaje, de mâncarea şi vinul foarte bune şi ieftine, dar mai ales de ospitalitatea oamenilor. S-a simţit atât de bine încât a trimis o scrisoare redacţiei „Adevărul“. În opinia lui, România bate Parisul.

John Mullins a spus că s-a simţit mai bine la noi în ţară decât la Paris. „De când am ajuns în Transilvania acum patru săptămâni, eu şi soţia mea au fost foarte impresionaţi de ospitalitatea românilor. Am petrecut o săptămână în Sinaia, apoi am mers la Sibiu, am văzut cosmopolitul oraş Braşov, iar în final Şighişoara. În oricare dintre aceste săptămâni pe care le-am petrecut în România ne-am simţit mai bine decât în săptămâna trecută la Paris anul acesta: fără infracţiuni, poşete lăsate în siguranţă pe scaune şi oameni ospitalieri. Restaurantul italian în care am luat masa în Braşov a fost cel mai bun în care am mâncat vreodată. Şi mai există o contradicţie faţă de Paris: meniurile sunt foarte ieftine, chelnerii profesionişti şi politicoşi, vinul bun este şi el foarte ieftin şi în plus nu este nevoie de militari pe străzi deoarece România nu este o ţintă a extremiştilor“, scrie John Mullins. 

Ajutat de oamenii din Zărneşti

John Mullins a trimis pe adresa redacţiei „Adevărul“ şi o fotografie (sus) pentru a demonstra că românii îţi sar imediat în ajutor. „Imediat după ce maşina noastră a făcut pană la Zărneşti, trei bărbaţi care lucrau la săparea unui şanţ pentru a introduce o conductă în pământ s-au oprit şi au venit să ne ajute. Cel mai tânăr dintre ei a arătat spre el şi a spus mecanic, singurul cuvânt pe care ambii l-am putut înţelege. A descoperit că nu aveam roată de rezervă în maşină şi m-a transportat până la Zărneşti la o vulcanizare. Acesta a fost cea mai plăcută experienţă a vacanţei noastre în România, atâta bunătate din partea unui străin. Ajutorul mecanicului a fost doar un exemplu din atitudinea extraordinară pe care am întâlnit-o aici în România. Un alt exemplu al ospitalităţii Românilor a fost chiar în prima zi a excursiei când GPS-ul a cedat. Am ajuns la Hotelul Regal din Sinaia, iar Alex de la recepţie s-a uitat pe internet şi a aflat cum ne poate rezolva problema. Nu am mai primit un astfel de ajutor la niciun hotel din lume“, mai scrie John Mullins.

Şi-au invitat prietenii în România

John Mullins s-a simţit atât de bine în ţara noastră încât a decis să o recomande tuturor prietenilor săi. „Pentru că am avut o experienţă excepţională şi atât de plăcută în România, am trimis email-uri la toţi prietenii şi i-am invitat să vină aici. Oamenii din alte părţi ale Europei au trebui să vină aici pentru a vedea satele româneşti, dar şi oamenii săi. Noi cu siguranţă o să îi încurajăm să vă viziteze ţara asta minunata când ne vom întoarce în Irlanda“, a mai scris John Mullins.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

46 Comentarii

Mihai Popescu
5.08.2016, 14:43:43

Nea Jhon, mata idealizezi turismul din Romanica. Mata esti strain si lumea vroia sa scoata mai multi bani de la tine. In Romanica viata este mult mai dura pt. locuitori.

-7 (31 voturi)
aurel aurel
5.08.2016, 16:49:02

si in SUA cel ce cara bagaje asteapta bacsis...si in Germania ospatarul se straduieste sa fie placut pentru a primi cei 10%...nu crezi ca ar fi normal ca pentru drumul facut pana la vulcanizare ,acel sofer sa fi fost platit? Crezi ca un englez s-ar obosi sa te duca pana la vulcanizare,sa astepte sa ti se faca pana ,ca apoi sa te duca inapoi...chiar pentru o plata? Faptul ca viata pentru locuitori este ,,mult mai dura'' ,intareste idea ca oamenii in Romania (in general) sunt nu doar primitori ci chiar prietenosi.E posibil ca tu sa faci o exceptie...cum e foarte posibil sa nu fi roman...istvane.

+15 (25 voturi)
aurel aurel
5.08.2016, 16:50:45

daca ramai in pana in Germania cel mai mare ajutor pe care-l poti primi ar fi sa ti se spuna la ce firma de tractari sa suni....sau unde este cel mai apropiat service...daca ai noroc.

+11 (15 voturi)
Stefanescu Marian
5.08.2016, 15:27:59

Ha,ha,ha,dar şoselele i-au plăcut?Că ce se vede în fotografie este de râsul Europei.

-4 (18 voturi)
Gavril Man
5.08.2016, 15:46:44

Va subestimati cumplit.Aveti sindromul de infioritate si lipsa de experienta in domeniul turismului international

+9 (21 voturi)

Vezi toate comentariile (46)

Modifică Setările