Braşov

articolul anterior articolul urmator

Sindromul Hemolitic Uremic bagă spaima în părinţi. Numărul de solicitări la Spitalul de Pediatrie arpoape că s-a dublat

1
23 Mar 2016 08:51:46
Autor: Simona Suciu
Peste 100 de copii sunt aduşi zilnic la Spitalul de Pediatrie. FOTOspitaluldecopii.ro
Peste 100 de copii sunt aduşi zilnic la Spitalul de Pediatrie. FOTOspitaluldecopii.ro

Sindromul hemolitic a băgat în sperieţi părinţii din Braşov Oamenii îşi aduc copii la urgenţă la primul semn de diaree şi febră. Numărul de paturi a fost deja suplimentat pe secţia de boli digestive.

După tragedia bebeluşilor din Argeş şi după ce o fetiţă din Braşov a fost diagnosticată sâmbătă cu sindrom hemolitic uremic şi transferată la Marie Curie, Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Pediatrie este asaltată de pacienţi. Peste 100 de copii care prezintă scaune diareice şi febră sunt aduşi la spital. Medicii îi sfătuiesc pe părinţi să respecte regulile de igienă, să se spele des pe mâine atât ei cât şi copiii şi vă verifice cu atenţie alimentele pe care le dau celor mici.

Am suplimentat numărul de paturi pe secţia de boli digestive pentru că părinţii sunt speriaţi şi îşi aduc copiii la control. Imediat ce apare un scaun diareic şi febră vin la spital. Trebuie să-i vedem pe toţi iar în urma investigaţiilor de spcialitate se decide cine rămâne internat şi cine nu. Avem cu 50% mai multe solicitări decât până acum“, a declarat penyru news.ro dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt la Spitalul de Pediatrie din Braşov.

Testele effectuate în cazul fetiţiei cu SHU din Braşov au arătat că micuţa nu s-a îmbolnăvit de la mâncare sau de la apa potabilă. Singura problemă a apărut la apa aflată într-o cană decantoare care avea depăşiri în ceea ce priveşte bacilii coliformi. Testele de enterobacteria C şi E-coli au ieşit însă în limite normale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

adrian hora
23.03.2016, 09:57:24

nimic despre bradet? tapul ispasitor de servici?

Modifică Setările