Braşov

articolul anterior articolul urmator

Sinuciderea unei femei a scos la iveală o altă dramă: un tânăr trăia de 15 ani un coşmar alături de mama sa bolnavă psihic

5
3 Jan 2017 14:42:55
Autor: Simona Suciu
Femeia s-a aruncat de la etajul IV al unui bloc din cartierul Tractorul.FOTObrasovtv.ro
Femeia s-a aruncat de la etajul IV al unui bloc din cartierul Tractorul.FOTObrasovtv.ro

O femeie de 53 de ani s-a sinucis aruncându-se de la etajul al patrulea, pe 29 decembrie 2016, după ce fiul ei de 21 de ani a încuiat-o în cameră. Acum băiatul a fost reţinut şi acuzat de lipsire de libertate, iar ancheta a scos la iveală drama prin care băiatul trecea de ani de zile, din cauza depresiei mamei.

O femeie de 53 de ani care locuia într-un bloc din cartierul braşovean Tractorul şi-a luat viaţa pe 29 decembrie 2016, după ce s-a aruncat pe geam de la etajul al patrulea. Femeia a murit pe loc, iar poliţiştii şi procurorii au demarat o anchetă. Când au intrat în locuinţă, anchetatorii au descoperit că uşa camerei în care s-a aflat femeia înainte să sară pe geam era blocată cu mai multe piese de mobilier. Procurorii l-au audiat pe fiul femei, un tânăr de 21 de ani, şi au decis să îl reţină pentru lipsire de libertate după ce au aflat că el a fost cel care a blocat uşa. Mai mult, procurorii au cerut chiar arestarea tânărului.

„Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 29.12.2016, în jurul orei 04.00, inculpatul Pavel Robert a lipsit-o de libertate pe mama sa P. I., închizând-o într-o cameră a apartamentului unde cei doi locuiau, nepermiţându-i acesteia să iasă din cameră prin blocarea uşii cu piese de mobilier. În jurul orei 10.00, victima s-a aruncat pe fereastra camerei şi a decedat în urma căzăturii“, se specifică în comunicatul procurorilor.

Povestea dramei din spatele sinuciderii a început să iasă la iveală în faţa judecătorilor. Atât magistraţii Tribunalului Braşov, cât şi cei ai Curţii de Apel Braşov au respins propunerea de arestare şi au decis că tânărul poate fi cercetat în libetate, fără să impună alte măsuri restrictive cum ar fi controlul judiciar. Ambele şedinţe s-au desfăşurat cu uşile închise, dar tânărul a povestit prin ce a trecut.

Nevoit să muncească de la 16 ani

Până în acest moment, băiatul a refuzat să vorbească cu presa, dar o apropiată a familiei, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, a povestit calvarul prin care tânărul de 21 de ani trecerea de când era doar un copil de grădiniţă. Tatăl său a plecat în străinătate când el avea doar trei ani. Mama sa suferea de depresie de peste 15 ani şi a încercat de mai multe ori să se sinucidă. Chiar s-a aruncat în faţa trenului când băiatul avea 5 ani. Aşa şi-a pierdut un picior şi a fost pensionată pe caz de boală, după care a fost internată de mai multe ori la Spitalul de Psihiatrie din Braşov. Pentru că pensia mamei nu era suficientă, tânărul a fost nevoit să abandoneze şcoala şi să lucreze de când avea 16 ani. În plus, apropiaţii cred că băiatul a închis-o pe femeie în cameră pentru a o proteja şi nu pentru a-i face rău.

„În toată povestea asta, băiatul este o victimă. Mama lui suferea de mult timp de depresie şi a mai avut tentative de sinucidere. Tatăl este plecat în străinătate de când băiatul avea trei ani, iar familia a lăsat pe umerii acestui copil povara îngrijirii unui bolnav psihic cu tendinţe sinucigaşe. Băiatul a trebuit să se lase de şcoală pe la 16 ani şi să se angajeze, pentru că pensia ei de boală era insuficientă, ca apoi, în perioadele ei depresive, să se lase de muncă pentru a o îngriji. Cine ştie de la câte tentative de sinucidere a mai salvat-o? Eu cred că asta a încercat şi în ziua respectivă. Vă rog să trataţi acest subiect şi din acest punct de vedere, căci acest copil are nevoie de ajutor, nu de culpabilizare“, se arată în mesajul unei prietene de familie.

Violenţe nesfârşite

Potrivit aceleaşi surse femeia dispărea des de acasă, iar tânărul o căuta peste tot. Odată a găsit-o după trei zile, în casa scării unui bloc. Tot apropiaţii spun că femeia avea şi tendinţe violente şi că a încercat în repetate rânduri să îşi lovească băiatul. Acesta nu a răspuns cu violenţă şi se ferea din calea ei atunci când femeia avea astfel de crize. Varianta povestită de prietena familiei este susţinută şi de vecini. „Ea avea probleme psihice. Ştiu că a fost internată de mai multe ori. Mai fugea de acasă şi băiatul o căuta şi o aducea înapoi. Nu cred că i-a fost uşor“, spune Mihai Cordea, vecin.

„Îl cunosc pe băiat, este un tânăr la locul lui, care munceşte, îşi vede de treabă. Nu a avut probleme cu poliţia niciodată, din câte ştiu eu. Mama lui era bolnavă. A mai încercat să se sinucidă. Avea şi handicapul de la picior. Nu cred că băiatul a vrut să îi facă vreun rău“, a spus şi Maria Toldea, o altă vecină. Între timp, ancheta în acest caz este în plină desfăşurare. Procurorii urmează să audieze mai multe persoane, printre care vecini şi cunoscuţi ai familiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

michel claude
3.01.2017, 21:26:10

nu e asa minunat ca pot sa inchid cineva peste vointa sa, si dupa apar ca inger care vroia doar sa protejeaze. si mai minunat inca, e ca judecatori consider asta chiar normal.....

-7 (9 voturi)
Voicu Madalin Emanuel
4.01.2017, 04:49:11

Cine esti tu sa judeci daca nu sti ce sa intamplat?

+8 (8 voturi)
Alfa Omega
4.01.2017, 12:20:49

Baiatul era de fapt ingrijitorul unei mame cu probleme psihice si aceasta persoana trebuia sa beneficieze de medicamente si asistenta medicala spitaliceasca ! De acest caz social nu s-a ocupat nimeni si pe baiat nu l-a ajutat nimeni deci a facut si el tot ce a putut sa o ajute !

+3 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
4.01.2017, 15:41:59

Comentariu considerat abuziv.

orre
4.01.2017, 20:21:49

corect zamolxis

Modifică Setările