Braşov

articolul anterior articolul urmator

Sisif urban. Cât a durat până un obiectiv istoric de 130 de ani a ajuns în starea jalnică de dinainte de a fi curăţat

2
28 Sep 2021 18:56:45
Autor: Ioan Buciumar

Curăţat în urmă cu o lună, apeductul de sub Tâmpa, un monumet istoric vechi de 130 de ani, a ajuns în aceeaşi stare din cauza grafferilor care nu pot fi prinşi de poliţiştii locali. O cheltuială publică de zeci de mii de lei, anulată de „artişti”.

Doar o lună a trecut de când a fost curăţat zidul de la apeductul de lângă Aleea de sub Tâmpa şi a ajuns din nou în starea de dinainte. Municipalitatea a făcut mari eforturi (cheltuind câteva zeci de mii de lei) pentru ca acesta să arate curat, fără graffiti-urile de prost gust care apăruseră în timp pe el. 
 
Acum, putem afla o serie de informaţii preţioase de pe zid. „Dumnezeu este cu noi”, ne transmite un mesaj care ocupă o porţiune importantă de zid. În partea opusă, mesajul este mai puţin de încurajare şi pare să ţină mai mult de lumea viselor: „Vin sau plec beat cu tine. Zbor”. 
 
În rest, între cele două mesaje „artiştii” au reuşit doar să traseze mai multe linii neregulate, care par mai mult nişte mâzgăleli pe zid. Chiar dacă poliţiştii locali şi-au propus să nu permită răspândirea unor astfel de practici, agenţii nu au reuşit să afle cine este făptaşul. Nici nu este de mirare, din moment ce acest lucru se întâmplă extrem de rar, dintr-un pur noroc. 
 
„Ne confruntăm cu situaţii în care tineretul încearcă să-şi lase semnătura peste tot. Se întâmplă mai ales în Centrul Istoric, fie că o fac pe casele private, fie pe zidurile din jurul Cetăţii Braşovului. Nişte tineri şi-au lăsat încă o dată „semnătura” pe zidul apeductului. Poliţia încearcă să îi sancţioneze, dar, în ultimul an, au sancţionat 15 persoane. Este destul de greu, pentru că ei lucrează în echipă: unul ţine de şase, iar ceilalţi semnează cu spray”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. 
 
Amenda pentru o persoană care a mâzgălit un zid este între 100 şi 500 de lei, iar, dacă autorul plăteşte în termen, poate achita jumătate din minim, adică mai puţin decât costă sprayurile de graffer. 
 
Vă mai recomandăm:
 
Cum a strâns averi impresionante, pe spatele muncitorilor români din Anglia, un grup de infractori din Tărlungeni
 
Acuzaţii extrem de grave aduse de un reputat medic braşovean, în legătură cu testele RT-PCR 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Adrian Foangǎ
28.09.2021, 21:49:42

Ce sa zic, berbecilor din Brasov nu le da prin cap sa angajeze o firma de paza care sa puna doua camere de filmat si sa trimita echipa de interventie cand vad ca vin "artistii". In 5 minute sunt pe ei. Ii duc la politie, le da amenzi babane, ii lecuisc de arta.

-12 (12 voturi)
Schnauzer Berger
28.09.2021, 21:53:36

Abia au fost alfabetizați si simt si ei nevoia de exercițiu, nu numai sa scrie pe garduri> f.t! Mai mare paguba la hartistii nocturni este sa-i tundă politia la zero ca pe vremuri!

-12 (12 voturi)
Modifică Setările