Braşov

articolul anterior articolul urmator

Situaţie tensionată. Simptomaticii şi contacţii dintr-o comună braşoveană refuză testarea COVID-19

3
6 Apr 2021 22:52:51
Autor: Lucaniuc Florentin
Imagine Inquam
Imagine Inquam

Autorităţile propun instituirea carantinei în comuna Comana. Potrivit Prefecturii Braşov, numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere, iar simptomaticii şi contacţii direcţi refuză testarea.

Prefectul judeţului Braşov, Mihai Cătălin Văsii, a convocat marţi o şedinţă pentru discutarea situaţiei epidemiologice din comuna Comana. Potrivit unui comunicat al Prefecturii, în localitate numărul cazurilor de COVID este în creştere, iar măsurile de protecţie nu sunt respectate de toată lumea.
 
„Directorul executiv al DSP Braşov, dr. Andrea Neculau a prezentat analiza de risc a comunei Comana, din care a reieşit că trendul cazurilor de COVID-19 este în creştere, gradul de conformare a populaţiei la măsurile de protecţie sanitară este scăzut, iar persoanele simptomatice, precum şi contacţii direcţi ai cazurilor confirmate refuză testarea, deşi DSP a trimis teste la medicul de familie din comună”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.
 
CJSU Braşov a cerut Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Comana.
 
Măsura ar urma să intre în vigoare de marţi seara, de la ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile.
 
Cei care refuză testarea şi intrarea în carantină, în cazul în care sunt potenţiali purtători ai virusului, pot risca să fie pedepsiţi conform Codului penal pentru „zărdărnicirea combaterii bolilor”, pedepse care au fost majorate în contextul COVID-19, scrie Digi24.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Stan Toma
7.04.2021, 07:00:20

Fâs! Nu vor si gata .

-2 (6 voturi)
Davide Isa
7.04.2021, 10:42:53

Este corpul lor si este dreptul lor sa decida. Numai o dictatura ca-n china isi forteaza populatia sa se testeze si sa se vaccineze.

-2 (4 voturi)
Davide Isa
7.04.2021, 10:43:35

Mai ales cand testele dau rezultate false.

-2 (4 voturi)
Modifică Setările