Braşov

articolul anterior articolul urmator

Societatea de termoficare din Braşov dă în judecată Consiliul Local pentru că nu vrea să-i acopere „găurile” financiare

0
22 May 2016 09:48:25
Autor: Sebastian Dan
Consiliul Local Braşov trebuie să tranşeze situaţia Tetkron FOTO Andrei Paul
Consiliul Local Braşov trebuie să tranşeze situaţia Tetkron FOTO Andrei Paul

După ce a reuşit performanţa să piardă licenţa ca operator, conducerea societăţii Tetkron SRL, care se ocupă de transportul energiei termice în sistem centralizat din Braşov, a găsit de cuviinţă să se războiască cu Consiliul Local. Şi nu oricum, ci în instanţă.

Astfel, Tetkron SRL a formulat o plângere prealabilă „împotriva refuzului nejustificat de a soluţiona cererea privind acoperirea din bugetul local a pierderilor rezultate din activitatea de exploatare a serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat, înregistrate de S.C. Tetkron la data de 31 decembrie 2015”!

Adică, cei de la Tetkron vor să oblige consilierii locali să mai bage nişte milioane de euro ca să acopere managementul „performant”, bani care oricum nu ar sta prea mult în conturile societăţii, ci ar fi viraţi către Bepco SRL, pentru acoperirea datoriilor pentru agenutl termic furnizat.

Normal, cu o astfel de situaţie financiară, falimentul s-ar fi pronunţat demult, iar existenţa firmei oricum nu s-ar mai justifica, în contextul în care una dinte soluţii avansate de municipalitate este înfiinţarea unui serviciu public de termoficare în subordinea Primăriei, care ar obţine rapid licenţa de operator şi ar putea să producă agentul termic în centralele termice proprii.

În şedinţa Consiliului Local de joi, 26 mai, aleşii trebuie să constate încetarea de drept a contractului de concesiune nr. 254 din 27.11.2006, novat prin contractul nr. 1864 din 17.12.2010, şi a contractului nr. 3 din 16.08.2010, de delegare a gestiunii serviciului de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în Municipiul Braşov, încheiate între municipiul Braşov şi S.C. Tetkron S.R.L.

Alte două proiecte pe ordinea de zi vizează revocarea H.C.L. nr. 485/2010, republicată prin H.C.L. nr. 184/2011, prin care s-a aprobat Protocolul de cooperare pentru susţinerea implementării şi finalizării proiectului de construcţie al unităţii de producere a energiei termice în cogenerare, precum şi  însuşirea Hotărârii AGA Tetkron pentru reorganizarea serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din Municipiul Braşov .

La această oră, 10.700 de apartamente din municipul Braşov nu beneficiază de apă caldă şi căldură.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările