Braşov

articolul anterior articolul urmator

Soluţia ingenioasă găsită de liderii Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 pentru păstrarea continuităţii celei mai vechi competiţii de atletism din România

1
27 Oct 2021 20:01:58
Autor: Ioan Buciumar
Soluţie ingenioasă pentru Crosul 15 Noiembrie FOTO TVR
Soluţie ingenioasă pentru Crosul 15 Noiembrie FOTO TVR

Liderii Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 au decis ca doi membri să alerge pe traseul pe care avea loc în fiecare an Crosul 15 Noiembrie, pentru ca tradiţia celei mai vechi competiţii de atletism din România să nu se piardă în această perioadă în care pandemia restricţionează multe activităţi.

15 Noiembrie 1987 este ziua cea mai importantă din istoria recentă a Braşovului. Pentru prima dată, Braşovul se răzvrătea împotriva regimului comunist condus de Nicolae Ceauşescu. 
 
Imediat după Revoluţia din Decembrie 1989, participanţii la revolta din 1987 au organizat un cros pe traseul pe care l-au parcurs atunci, de la poarta uzinei Steagul Roşu până la Comitetul Judeţean al PCR (actuala Prefectură). 
 
De atunci, crosul s-a desfăşurat, fără întrerupere, în fiecare an, astfel că a ajuns să fie cea mai veche competiţie de atletism din România, cu o largă participare internaţională. Pandemia pune probleme serioase continuităţii acestei întreceri, astfel că liderii Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 au găsit o soluţie pentru ca tradiţia să meargă mai departe. 
 
„Este cel mai longeviv eveniment sportiv al Braşovului. Totuşi, şi anul acesta, ca să nu pierdem continuitatea, 2 colegi din Asociaţia 15 Noiembrie - care au fost pe străzile Braşovului în zilele acelea - vor alerga simbolic pe traseul de la Autocamioane Braşov până în faţa Prefecturii. 
 
De asemenea, ca să putem respecta distanţarea fizică, anul acesta nu o să oficiem ceremonialul religios. Cei care doresc să depună coroane de flori o pot face în decursul zilei de 15 noiembrie. 1 sau 2 colegi vor fi la troiţa de la Spitalul Judeţean”, a precizat Marius Boieriu, preşedintele organizaţiei. 
 
Vă mai recomandăm:
 
Cursuri cu prezenţă fizică la Universitatea Transilvania din Braşov. Ce veste excelentă a primit instituţia de învăţământ superior
 
Pornografia infantilă, favorizată de pandemie. Specialist: „Copiii sunt acum obligaţi să stea online. Dacă vreunul trimite o poză delicată, poate fi şantajat“
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
28.10.2021, 03:37:12

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările