Braşov

articolul anterior articolul urmator

Suma imensă necesară pentru hrana pe o singură zi a urşilor din Sanctuarul Libearty. Ce „tumbe” fac angajaţii

6
19 May 2022 03:49:35
Autor: Ioan Buciumar

Prin campania „Hrăneşte un urs”, angajaţii Sanctuarului Libearty Zărneşti asigură o parte din hrana animalelor, care costă aproape 1.200 de euro pe zi.

Aproape 1.200 de euro pe zi costă doar masa celor 118 urşi din Sanctuarul Libearty, de la Zărneşti. La această cheltuială se adaugă tratamentele necesare, deplasările pentru preluarea animalelor, salariile angajaţilor şi multe alte cheltuieli. 

Ca să poată obţine banii necesari funcţionării sanctuarului, Asociaţia Milioane de Prieteni depune mari eforturi. 
Angajaţii au lansat campanii menite să aducă sumele necesare. 

Între acestea se numără „Hrăneşte un urs”, campanie aflată acum în plină desfăşurare. Pentru a-i convinge pe iubitorii de animale să-şi dovedească grija faţă de acestea, cei de la Milioane de Prieteni au decis să facă publice poveştile unora dintre urşii din sanctuar. 
 
Unul dintre urşii aduşi în atenţia publicului este Anima, o ursoaică tânără ce a fost lovită de o maşină la începutul lunii iulie 2019, lângă Braşov şi care a fost cu greu salvată de echipe specializate. 

Cum cămara urşilor de la Libearty se goleşte foarte repede – animalele mănâncă peste două tone şi jumătate de hrană pe zi – asociaţia postează aproape în fiecare zi câte o poveste. 
 
„Campania <Hrăneşte un urs> este o campanie pe care noi ne bazăm foarte mult, ne este foarte dragă, cu atât mai mult cu cât această campanie este ţintită pe hrana urşilor. În evenimentul creat pe pagina noastră de Facebook sunt puse preţurile alimentelor pe care noi le dăm urşilor şi oamenii pot să aleagă ce alimente donează sau ce cantitate donează. Noi, în sanctuar, zilnic, le oferim urşilor peste două tone de mâncare, pentru că avem în grijă 118 urşi în acest moment, este o cantitate foarte mare de hrană care este necesară”, a explicat Paula Ciotloş, vicepreşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni. 
 
Un singur urs mănâncă într-o zi de 10 euro, iar cei interesaţi să facă donaţii sunt rugaţi să acceseze pagina de Facebook a sanctuarului sau site-ul, de unde pot alfa paşii pe care trebuie să-i facă pentru a asigura hrana ursuleţilor.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ce deosebea Şirul Profesorilor de Şirul Hoţilor, două străzi cu case de lux, construite la Braşov în urmă cu un secol
 
Care este limba maternă a unei persoane surde. În ce limbaj ar trebui educaţi copiii care nu aud

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

relu de la prefectura
19.05.2022, 08:53:08

Un urs mananca pe zi de 10 euro in timp ce un bolnav in spitale mananca de 2,2 euro, desi a cotizat toata viata lui la sanatate. Ursul primeste casa, masa si ingrijire medicala gratuite. un om trebuie sa se lupte zi de zi sa isi durca traiul. Ba mai si trebuie sa ne ferim din calea lor si nici nu avem voie sa ne aparam bunurile. In Romanika e mai bine sa fi urs decat om.

-1 (9 voturi)
Stefan din Nord
19.05.2022, 10:22:15

Asa-i . Astia tin cu ursuL

-1 (5 voturi)
corect roman
19.05.2022, 12:09:54

Asta voiam sa scriu si eu,ai dreptate s-a pierdut simtul realitatii.Posibil ca peste un an sa cotizam pentru broaste si arici.

-14 (16 voturi)
Marian Petrescu
19.05.2022, 16:09:59

Una este sa hranesti 100 de ursi si alta este sa hranesti 100.000 de oameni si oricum banii provin din donatii nu din banii vostri iubitorilor de animale ce sunteti..pana la urma acesti ursi au ajuns acolo din cauza omului.

+2 (2 voturi)
Adrian Foanɡă
19.05.2022, 12:21:06

Donati bani sa aiba ursii pepeni galbeni, caise, rodii, si alte fructe de care copiii saraci nu se ating decat o data pe an. Tineti-i pe boabe de caini, din alea ieftine, si o sa va ajunga banii!

-2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările