Braşov

articolul anterior articolul urmator

Super-grupul new-yorkez Elevation lansează albumul „Mystery“ pe scena de la Reduta

0
17 Apr 2013 16:31:16
Autor: Simona Suciu
Concertul este o premieră pentru Braşov.
Concertul este o premieră pentru Braşov.

Duminică, 28 aprilie 2013 de la ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta va concerta unul din grupurile de vârf din jazzul american contemporan. Biletele s-au pus în vânzare la Centrul Cultural Reduta şi la Depoul de Artă Urbană.

După nenumărate turnee şi concerte de ambele părţi ale Atlanticului (inclusiv un concert sold out la ARCUB Bucureşti în Noiembrie 2011) grupul new-yorkez condus de muzicianul de jazz de origine română Lucian Ban lansează într-un turneu european albumul „Mystery” editat de prestigioasa casă de discuri americană Sunnyside Records .

Alături de pianistul Lucian Ban trei dintre cele mai marcante personalităţi ale jazz-ului contemporan sunt reunite în grupul Elevation: Abraham Burton, Brad Jones, Nasheet Waits creează o muzică ce reinventează idiomul, un flux sonor ce coboară din marea tradiţie a jazz-ului, dar se îndreaptă creativ spre viitor. Lucian Ban a fost nominalizat de două ori în 2005 şi 2006 la prestigiosul premiu ”Best European Jazz Musician.  A înregistrat până acum 8 albume sub nume personal, pentru case de discuri prestigioase, care s-au bucurat de recunoaşterea criticii de specialitate.

Abraham Burton a cântat în cariera sa de până acum cu Jackie Mclean, Art Taylor, Jimmie Smith, Winton Marsalis. Nasheet Waits, considerat unul dintre cei mai buni baterişti contemporani, s-a născut în New York în 1971 şi este fiul celebrului baterist Freddie Waits, unul dintre marii baterişti ai anilor 60’ colaborator al lui Ella Fitzgerald, Sonny Rollins, Max Roach, McCoy Tuner şi mulţi alţii. Brad Jones a avut în cariera sa unele dintre cele mai ilustre colaborări muzicale: a înregistrat cu Elvin Jones, Ornete Coleman, Elvis Costello şi Marc Ribo (împreună cu care a câştigat un Grammy pentru Cel mai bun album de muzică latino – grupul Los Cubanos Postizos).

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările