Braşov

articolul anterior articolul urmator

Supraoferta cu care se confruntă piaţa muncii la Braşov. Ce sfaturi le dă directorul AJOFM angajatorilor

0
21 May 2022 11:40:57
Autor: Ioan Buciumar
Supraofertă pe piaţa muncii la Braşov FOTO Ioan Buciumar
Supraofertă pe piaţa muncii la Braşov FOTO Ioan Buciumar

De obicei, la AJOFM Braşov erau înregistrate 500 de locuri de muncă într-o lună. În ultima perioadă, numărul acestora a crescut la 800, în condiţiile în care numărul solicitanţilor este în continuă scădere

Datele de la care se pleacă la negocieri atunci când o persoană îşi caută un loc de muncă sunt total schimbate faţă de anii trecuţi. Până acum, angajatorii erau cei care îşi puteau selecta personalul şi îi puteau alege pe cei pe care îi considerau cei mai potriviţi. Numărul mare de locuri de muncă şi numărul mic de şomeri a întors situaţia cu 180 grade. 
 
„Noi avem o supraofertă, aş putea spune, pentru că, lunar, potrivit unei statistici, avem peste 800 de locuri de muncă înregistrate în evidenţele noastre. Or, în această privinţă, dacă înainte de pandemie înregistram 500 de locuri de muncă într-o lună, numărul acestora s-a mărit”, a precizat directorul executiv al AJOFM Braşov, Liliana Dragomir.
 
Numărul celor care îşi doresc un loc de muncă este mult mai mic. În aceste condiţii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot alege firmele care le oferă beneficiile de care sunt interesaţi. Pentru ca firmele să-şi poată găsi personalul de care au nevoie, specialiştii de la Forţele de Muncă le oferă câteva recomandări. 
 
„Pe angajatori i-aş sfătui să dezvolte o relaţie directă cu angajaţii, le-aş recomanda să fie mai aproape de angajaţi, să fie mai aproape de nevoile acestora, atât administrative, cât şi personale”, a adăugat Liliana Dragomir. 
 
Judeţul Braşov are, în acest moment, o rată a şomajului de 2,5%, mai mică decât media pe ţară. Mai mult, în luna ianuarie, judeţul nostru a atins un prag minim al ratei şomajului după Revoluţie, de 1,9%. 
 

Vî recomandăm să mai citiţi:

 
Autoutilitara românească în stadiu de prototip care consumă de doar 5 lei la 100 de kilometri
 
„Urarea” unei tinere ucrainence din Odesa, refugiată la Braşov, pentru Vladimir Putin
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările