Braşov

articolul anterior articolul urmator

Târgul de Crăciun de la Braşov, luat cu asalt de mulţime încă din prima zi FOTO

1
29 Nov 2021 20:57:32
Autor: Ioan Buciumar
Piaţa Sfatului din Braşov FOTO Primăria Braşov
Piaţa Sfatului din Braşov FOTO Primăria Braşov

Pentru prima dată, Târgul de Crăciun de la Braşov a fost deschis încă din luna noiembrie. Cu toate acestea, braşovenii şi turiştii au venit în număr foarte mare, încă din prima zi

Târgul de Crăciun de la Braşov va fi, în acest an, cel mai lung din istorie. Municipalitatea a decis să pornească iluminatul de sărbători încă din 29 noiembrie, astfel că şi târgul a început la aceeaşi dată. 
 
Primăria Braşov a decis să nu anunţe ora la care se vor aprinde luminiţele din bradul amplasat în Piaţa Sfatului, pentru ca braşovenii şi turiştii să nu vină în număr mare în centrul oraşului. 
 
Efectul nu a fost, însă, cel aşteptat, mai ales că numărul turiştilor din Braşov şi Poiana era foarte mare, iar aprinderea beculeţelor este, de fiecare dată, o atracţie pentru toată lumea. 
 
Astfel, imediat după ora 16:00, meşteşugarii şi producătorii care au venit cu marfă la Târgul de Crăciun nu mai făceau faţă numărului mare de clienţi. Cele mai căutate căsuţe erau cele care vindeau turtă dulce, una din delicatesele tradiţionale de Crăciun. 
 
„Turtă dulce vrem să luăm, pentru cei mici. Am fi vrut şi noi un pahar de vin fiert, dar nici nu e atât de frig ca în alţi ani şi nici nu găsim”, spun câteva doamne însoţite de mai mulţi copii. 
 
Pentru că târgul este un loc aglomerat, municipalitatea a decis să nu permită comercializarea băuturilor în târgul din Piaţa Sfatului. La doar doi paşi, însă, în Piaţa Enescu şi în Piaţeta Sfântul Ioan, cei care doresc o băutură caldă se pot bucura şi de această tradiţie a sezonului rece. 
 
Amânarea aprinderii beculeţelor de către primărie a fost mană cerească pentru comercianţi, deoarece, în lipsa tradiţionalului concert – anulat tot din cauza restricţiilor impuse de pandemie – mulţimea şi-a îndreptat atenţia spre căsuţele care ofereau bunătăţi sau diverse obiecte cu mai mare sau mai mică legătură cu Crăciunul. 
 
„Sunt clienţi destul de mulţi, dar aceasta este ziua în care vine cea mai multă lume. După aceea, mai vin, dar nu mai sunt atât de mulţi. Noi avem diverse ornamente de Crăciun, toate făcute manual. În fiecare an, când se apropie sărbătorile, facem ornamente cu care venim la târg”, a spus un comerciant. 
 
În cele din urmă, instalaţia luminoasă din bradul situat în Piaţa Sfatului s-a aprins la ora 18:00, în uralele şi aplauzele mulţimii, iar atenţia s-a mutat pentru câteva clipe de la căsuţele din târg la luminiţele din brad, pentru fotografii şi filmuleţe. 
 
Luminiţele din brad nu au fost, însă, mult timp vedeta Pieţei Sfatului, iar mulţimea şi-a îndreptat din nou privirile spre căsuţe, mai ales că vizitatorii nu au încetat să sosească în zonă chiar şi la o jumătate de oră după aprinderea instalaţiei din brad. 
 
Vă recomandăm să mai citiţi:
 
Mită de 8.000 de lei oferită unui poliţist de un şofer care băuse. Ce a făcut agentul
 
Cum sună „Nothing Else Matters“, celebra piesă a trupei Metallica, cântată la orga din Biserica Neagră din Braşov. „Senzaţional!“ VIDEO
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangӑ
30.11.2021, 00:13:12

Coliban, ala de-si falsificase CV-ul, statea la intrare si le canta prostilor: "hai, oitelor, la targ".

-8 (8 voturi)
Modifică Setările