Braşov

articolul anterior articolul urmator

Teribila poveste de groază trăită de o femeie înainte de gluma nesărată, cu „Ursu băă”, a celor de la Ro-Alert

2
23 Sep 2021 15:33:11
Autor: Ioan Buciumar
Ursii au speriat o femeie înainte de transmiterea mesajului glumeţ de pe RO-Alert FOTO brasov.net
Ursii au speriat o femeie înainte de transmiterea mesajului glumeţ de pe RO-Alert FOTO brasov.net

O braşoveancă a trăit clipe de groază când a văzut patru urşi în parcarea de lângă blocul în care locuia. Femeia nu ştia cum să facă să ajungă acasă, iar vecinii au sunat la 112. Operatorul a transmis un mesaj RO-Alert care începea cu cuvintele „Ursu BĂĂĂ”

Mesajul transmis prin RO Alert în urmă cu câteva zile, „Ursu băăă”, a nimerit cum nu se poate mai prost! Probabil obişnuit de multă vreme cu apelurile la 112 în care se semnala prezenţa unui urs, cel care a transmis mesajul nu l-a mai luat atât de în serios, la fel ca în povestea cu Petrică şi lupul. 
 
Numai că o femeie din Braşov, care locuieşte pe strada Stejerişului, a trecut prin clipe de groază în momentul în care a sunat la 112. Braşoveanca a ajuns cu maşina acasă şi vorbea la telefon cu mama ei, când a văzut că în parcare sunt patru urşi, mama şi trei pui măricei. 
 
Îngrozită, Tatiana a apelat la ajutorul vecinilor pentru a putea ieşi din maşină şi a ajunge în casă, unde ar fi fost în siguranţă. 
 
„Ce a fost terifiant a fost momentul în care ea s-a uitat la mine. Deci, am simţit vibraţia unui animal sălbatic şi aia nu se poate descrie în cuvinte. S-a uitat la mine cu o calamitate şi cu o ferocitate care pe mine, în momentul acela, m-a paralizat. Îmi aduc aminte când s-a ridicat în două labe, că a început să scoată nişte sunete cu adevărat feroce şi puii erau pe lângă maşină. Vecinii îmi spun că ei au zbierat la urs, au ieşit pe geam, dar nu-mi mai aduc aminte nimic. Eu am ajuns în imobil, în hol şi am început să plâng şi n-am mai putut, m-am trântit pe jos”, a povestit Tatiana Nica pentru brasov.net. 
 
Vecinii din blocul de pe strada Stejerişului au sunat la 112 la ora 21:08 şi au anunţat prezenţa uroaicei şi a celor trei pui. Până să sosească jandarmii, oamenii au reuşit, prin zgomotele făcute, să alunge fiarele, însă nu avea să fie sfârşitul poveştii. Tuturor le-au sunat telefoanele, pe care au primit mesajul de RO Alert, iar când au văzut cum sună acesta, nu le-a venit să creadă! 
 
Oamenii au spus că mesajul pe care l-au primit este o bătaie de joc, în condiţiile în care vecina lor era speriată de moarte, iar ei văzuseră animalele cu numai câteva minute înainte. Una dintre femei a spus că vecina sa a fost atât de speriată, încât a scos un ţipăt foarte puternic, iar ceilalţi oameni nu ştiau dacă sunetul venea de la femeie sau de la vreunul dintre animale. 
 
„Scopul mesajului a fost de a informa cetăţenii judeţului Braşov cu privire la prezenţa ursului pe strada Stejărişului, pentru a evita deplasările în zona unde a fost văzut animalul sălbatic. Dintr-o eroare, persoana din cadrul dispeceratului care a transmis mesajul a adăugat cuvintele <<URSU BAAA>>. Ne cerem scuze pentru eroare, dar avem convingerea că populatia a înţeles conţinutul şi scopul preventiv al mesajului”, a declarat maiorul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, care a mai precizat şi că s-a deschis o anchetă internă pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul.
 
Vă mai recomandăm:
 
Explicaţiile halucinante ale unui şofer oprit de Poliţie pentru că rula cu 123 de kilometri la oră prin oraş
 
Psiholog: „Lipsa comunicării non-verbale poate duce la depresie”. Cum îi afectează pandemia pe copii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Torquemada
23.09.2021, 16:01:53

Dragi romani,hai sa fim europeni,sa protejam animalele ,sa ne baricadam in case si doar dupa plecarea ursilor sa iesim,sa ne ocupam de treburi.Primarul Coliban ar trebui sa puna indicatoare de circulatie prin care sa se arate ca ursii au prioritate,mai ales dupa lasarea serii.

-9 (9 voturi)
Omega Alfa &
23.09.2021, 16:06:17

Ca sa va dati seama ce inculti si neamuri proaste lucreaza la acest sistem de avertizare a populatiei. Nu a fost nimeni dat afara dupa mizeria aia de mesaj ? Niciun sef ? Nicio sinecura mica ?

+1 (1 vot)
Modifică Setările