Braşov

articolul anterior articolul urmator

Terminalele RAT vor fi modernizate până în 31 octombrie. Călătorii vor avea la dispoziţie săli de aşteptare, toalete şi birouri de informaţii

0
26 Jan 2014 09:36:43
Autor: Simona Suciu
Terminalele RAT vor arată ca în occident. Lucrările se termină în 31 octombrie.
Terminalele RAT vor arată ca în occident. Lucrările se termină în 31 octombrie.

Lucrările de reablitare a celor cinci capetele de linie costă 18,7 milioane de lei, finanţarea fiind din bani europeni. Lucrările se vor finaliza în toamnă.

La Braşov sunt în prezent 34 de trasee de autobuze şi şase trasee de troleibuze, cu plecări din zece capete de linii principale. Dintre toate acestea doar capătul de linie de la stadionul Municipal este modernizat. Restul nu mai corespund de multă vreme cerinţelor de mediu şi de confort actuale. În total, mijloacele de transport în comun acoperă 566 de kilometri.

Noul proiect prevede modernizarea a cinci capete de linie în mai multe zone: Noua - strada Brazilor, Roman- strada Poienelor, Rulmentul- strada 13 decembrie, Saturn - bulevardul Saturn şi Triaj- strada Hărmanului. Edilii speră că prin modernizarea terminalor să se reducă semnificativ şi timpii de aşteptare în staţii.Terminalele RAT vor avea spaţiu pentru activitate de tiketing, birou de informaţii, birou controlori, grupuri sanitare, o sală de aşteptare pentru călători precum şi câte şase peroane pentru autobuze RAT, şi un peron pentru troleibuze.

Cel mai mare capăt de linie va fi cel din strada Poienelor cu o suprafaţă utilă de aproape 300 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită de peste 335 de metri pătrati, iar cel mai mic cel din Brazilor cu o suprafaţă utilă de 100 de metri pătraţi şi construită de 81 de metri pătraţi, scrie bzb.ro.

Pe aceeaşi temă:

Anul 2014 este anul parcărilor la Braşov

Braşovul va avea trei autrostrăzi în 2018

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările