Braşov

articolul anterior articolul urmator

Tineri europeni la şcoala de vară de la Braşov. Românul care a formulat principiile diplomaţiei Vestului

1
25 Jun 2022 18:22:42
Autor: Ioan Buciumar
Încep cursurile şcolii de vară Nicolae Titulescu pentru tinerii diplomaţi europeni FOTO Ioan Buciumar
Încep cursurile şcolii de vară Nicolae Titulescu pentru tinerii diplomaţi europeni FOTO Ioan Buciumar

Ca în fiecare an, la finalul lunii iunie încep cursurile Şcolii de Vară „Nicolae Titulescu”, când la Braşov sosesc zeci de tineri europeni care vor învăţa despre istoria diplomaţiei româneşti şi din Balcani

Ca în fiecare an, Ministerul Afacerilor Externe organizează cursuri pentru tinerii diplomaţi. Desfăşurate în memoria lui Nicolae Titulescu, cursurile au loc la Braşov, locul în care fostul preşedinte al Societăţii Naţiunilor a dorit să-i fie aduse rămăşiţele pământeşti. Înainte de începerea cursurilor şcolii de vară, studenţii şi reprezentanţii autorităţilor şi-au dat întâlninre la mormântul lui Nicolae Titulescu, de la Biserica Sfântul Nicolae, unde au depus coroane de flori şi a avut loc un ceremonial militar. 
 
„Nicolae Titulescu, în primul rând, a fost un promotor al păcii şi al egalităţii de şanse între statele Europei şi dintre statele lumii. Şi momentul pe care îl trăim astăzi este cu atât mai mai important, pentru că vedem ceea ce se întâmplă în context internaţional în acest moment şi ne dăm seama că importanţa combaterii genului de agresiune pe care Rusia o întreprinde în continuare asupra Ucrainei trebuie estompat doar prin tratative de pace, doar prin discuţii”, a declarat Andrei Novac, secretart de stat în Ministerul Afacerilor Externe.
 
Andrei Novac mai spune că ideile şi principiile lui Nicolae Titulescu guvernează şi acum politica Vestului în gestionarea crizei din Ucraina. 
 
Studenţii străini sunt interesaţi să afle mai multe despre istoria României şi personalitatea lui Nicolae Titulescu. 
 
„Programa pare foarte interesantă. Se dezbat probleme din istoria diplomaţiei româneşti şi chestiuni ale Balcanilor, aşa că părea foarte interesant pentru mine şi am ales aceste cursuri”, a spus Mindogas, un student din Lituania.
 
Şcoala de vară de la Braşov, dedicată tinerilor diplomaţi, a devenit o tradiţie şi este organizată în fiecare an, în prima parte a verii.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
Percheziţii la antrenori de câini de luptă din România. Ancheta a ajuns până la serviciile secrete americane
 
Trei colegii şi o şcoală privată sunt cele mai bine şcoli gimnaziale din Braşov. Gimnaziile clasice, în pierdere de viteză la Evaluarea Naţională

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Pano
26.06.2022, 09:12:36

Sa inteleg ca acesta scoala se desfasoara printre cruci, prapuri si sicirie? In ordine, incolonati, drepti, dupa cum saluta domnul colonel? Fascinant!

Modifică Setările