Tiroliană de 2,1 km la Canionul 7 Scări de la începutul lui august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canionul 7 scări a fost modernizat anul trecut. FOTOfacebook.
Canionul 7 scări a fost modernizat anul trecut. FOTOfacebook.

Tiroliana va porni de la canion, va urma traseul drumului forestier din zonă, va trece pe lângă cabană şi va traversa pârâul Şaspte Scări prin mai multe puncte.

Investiţia a fost făcută de Regia Pădurilor din Săcele. „Investiţia se ridică la 98.000 de lei, iar termenul de finalizare este 1 august, dacă timpul ne va permite să continuăm lucrările. Finanţarea este asigurată integral Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele. Odată cu finalizarea acestei noi atracţii pentru turişti cred că numărul acestora va fi din ce în ce mai mare. Pentru acest an am prognozat ca numărul de turişti care vor vizita Canionul «Şapte Scări» să ajungă la 25.000”, a declarat, Cristian Popa,  reprezentantul RPLP Săcele, care administrează canionul.

Anul trecut canionul a fost modernizat cu o investiţie de 300.000 de lei. Canionul adăposteşte şapte cascade superbe într-un peisaj de vis. Scările de metal au fost securizate, iar pasajele au fost refăcute.  Canionul Şapte Scări este un defileu săpat în calcar situat în masivul Piatra Mare. Lungimea canionului este de 160 de metri cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 de metri. Defileul este format din şapte trepte cu înalţimi între 2,5 şi 15 metri, care îi dau numele şi care se transformă în cascade când volumul de apă a pârâului Şapte Scări creşte.

Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări, nefiind nevoie de echipament specializat. Accesul principal se face dinspre localitatea Timişul de Sus şi Dâmbul Morii, de pe Drumul Naţional 1 (traseu banda galbenă), în aproximativ o oră de mers.

Peisajul de la Şapte Scări este unul superb. Cascadele sunt extrem de spectaculoase, iar odată parcurse cele şapte trepte, turiştii care au condiţie fizică pot urca pe vârful Piatra Mare. Drumul durează între două şi trei ore.

Biletul de intrare în Canionul „Şapte Scări“ este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Pentru grupurile organizate care trebuie să fie formate din cel puţin 10 persoane şi însoţite de ghid, preţul biletului este de 5 lei pentru adulţi şi doi lei pentru copii.

Pe aceeaşi temă:

Cetăţile Braşovului, pline de mister

Castelul lui Dracula, obiectivul turistic nr1 al României

Viscri satul vedetă al Braşovului

FOTO Trenuleţ pentru turiştii care vizitează rezervaţia de urşi de la Zărneşti. Sanctuarul, unic în Europa, adăpoteşte 73 de animale

FOTO Un nou obiectiv turistic. Peştera Laptelui din Poiana Braşov va fi readusă la viaţă


 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite