Top 15 motive să vizitezi România anul acesta. Două dintre marile atracţii turistice sunt în Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetatea Medievală a Sighişoarei este una dintre marile atracţii turistice ale României. FOTO Adevărul.
Cetatea Medievală a Sighişoarei este una dintre marile atracţii turistice ale României. FOTO Adevărul.

Portalul Travelforsenses a alcătuit un top al celor mai frumoase şi mai atractive locuri din România. Braşovul este reprezentat de Castelul Bran, un magnet pentru turiştii străini, dar şi de Viscri, satul care este un model de turism rural autentic.

Printre marile atracţii ale României se numără  Delta Dunării şi marea Neagră, Sarmisegetuza, Sighişoara, Castelul Peleş şi Castelul Bran, satul Viscri, Sibiul, mănăastirea Voroneţ, Sfinxul şi Tranfăgărăşanul, scrie portalul travelforsenses.

Cetatea Medievală a Sighişoarei este locul unde te întorci în timp, în vremea cavalerilor şi domniţelor, este locul pe care trebuie să îl vezi măcar odată în viaţă. Zeci de mii de turişti din ţară, dar mai ales din străinătate, sunt atraşi anual de una dintre puţinele cetăţi medievale locuite din Europa. Turnul cu Ceas, Biserica Cetăţii, Scara Şcolarilor şi multe alte obiective fermecătoare, inclusiv străduţele înguste, fac dintr-o zi petrecută la Sighişoara să fie una realmente specială. Festivalul medieval care se desfăşoară anual în cetate este o mare atracţie turistică mai ales pentru străini.

delta

Delta Dunării  este un alt loc al României, un adevărat paradis care trebuie explorat. În deltă trăieşte cel mai mare peşte de apă dulce din România, somnul care poate ajunge şi până la 5 metri. Sulina este un loc liniştit cu o plajă suberbă, care poate înlocui cu success marea aglomeraţie de pe litoral. Este cel mai estic punct din România, dar şi din Europa Continentală.

Delta Dunării oferă cele mai inedite locuri de cazare pentru turişti. Amatorii de senzaţii interesante pot petrece o vacanţă într-un hotel plutitor. În momentul de faţă există cel puţin 18 hoteluri plutitoare care îşi aşteaptă oaspeţii la Crişan, Uzlina, Nufărul, Roşu, Sulina sau Tulcea. Tot în Deltă sunt şi cele mai bune locuri de pescuit.

Şi litoralul Mării Negre este considerat o atracţie, mai ales staţiunea Mamaia care atrage vara sute de mii de turişti.

image

Viscri este cel mai bun exemplu de turism tural autentic. Este în patrimoniul UNESCO din 1999, are cea mai bine păstrată Biserică Fortificată din Transilvania şi oferă perisaje de vis. La Viscri turiştii sunt cazat în case de oaspeţi ca pe vremea bunicilor şi pot gusta preparate tradiţionale 100% naturale. Viscri este cel mai vizitat sat din România şi are anual de 30 de ori mai mulţi turişti decât locuitori. Marele atu al satului este că nimic nu a fost modificat, totul a fost conservat şi pătrat autentic.

Capitala este şi ea una dintre atracţiile României. Pe lângă Casa Poporului, Muzeul Satului, Muzeul Grigore Antipa şi Centrul Istoric, Bucureştiul ascunde multe comori care abia aşteaptă să fie descoperite de turişti. Sunt locuri încărcate de istorie unde veţi putea descoperi cu adevărat secretele capitalei de altădată.

dracula vlad tepes

Castelul Bran, supranumit şi Castelul lui Dracula, este o mare atracţie pentru turişti, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din judeţul Braşov. Străinii se jură că aici au descoperit fantome şi au stat de vorbă cu vampiri. Puteţi vizita acum 23 de camere, număr dublu fată de perioada când Branul făcea parte din patrimoniul naţional. La Bran se află costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanele regale şi un pumnal ale regelui Ferdinad, dar şi cartea de oaspeţi a reginei Maria şi a principesei Ileana.

image

Mănăstirea Voroneţ este perla ansalmblurilor monahale din Moldova. Biserica mănăstirii a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni şi 3 săptămâni, ceea ce constituie un record pentru acea vreme. Pictura interioară a bisericii datează, în cea mai mare parte, încă de pe vremea lui Ştefan cel Mare, fiind realizată în 1496, iar pictura exterioară a fost realizată în perioada lui Petru Rareş. Biserica Mănăstirii Voroneţ este supranumită „Capela Sixtină a Estului” datorită frescei de pe faţada de vest care ilustrează „Judecata de Apoi”.

image

Sfinxul şi Babele din Munţii Bucegi este o altă atracţie mai ales că în jurul apariţiei lui s-au creat mai multe legende. Unele spun că sunt naturale, altele că ar fi creaţia omului. Nu puţine sunt mărturiile conform cărora aceste pietre aşezate în vârf de munte emană energii pozitive ce au apărat ţara de cotropitori, iar teoriile cele mai moderne susţin că aceste pietre sunt de origine extraterestră. S-au făcut numeroase presupuneri, cum că Atlasul din mitologia greacă este vârful Omul din Bucegi sau Prometeu înlănţuit de o stâncă de pe acelaşi vârf, iar Babele, nişte altare ale unei vechi civilizaţii, sau că Sfinxul din Bucegi ar fi fost modelat de daci.

pelisor foto peles.ro

Castelul Peleş este o clădire unicat în România. A fost reşedinţa de vară a primului cuplu regal al României, regele Carol I (1866-1914) şi regina Elisabeta, a fost construit între 1873 şi 1914, la dorinţa suveranului, după planurile arhitecţilor Johannes Schultz şi Karel Liman. Legendele şi secretele castelul atrag anual zeci de mii de turişti din toată lumea.

image

Tranfăgăraşul este cel mai spectaculos drum al ţării şi poate chiar din lume. Transfăgărăşanul este cu adevărat impresionant, nu doar prin priveliştea ce o oferă ochilor, ci şi prin povestea sa ce uluieşte minţile. Catalogată, pe nedrept, o ambiţie costisitoare a fostului lider comunist, realizarea Transfăgărăşanului a avut la bază calcule militare. Nicolae Ceauşescu trăia cu teama că România ar fi următoarea ţintă a URSS, după invazia sovieticilor în Cehoslovacia (în 1968) şi ţinea să fie pregătit strategic pentru înaintarea rapidă a trupelor militare româneşti prin nord, fiindcă până la realizarea Transfăgărăşanului, traversarea Făgăraşilor prin acea zonă nu se putea face nici măcar călare. Jeremy Clarkson, unul dintre realizatorii Top Gear, afirma, în 2009, după parcurgerea Transfăgărăşanului, că s-a plimbat pe “cel mai spectaculos drum din lume”.

image

Sarmizegetusa Regia este considerată „perla” Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina, rezervaţia naturală întinsă pe aproape 40.000 de hectare în Munţii Şureanu. Sarmizegetusa a fost cea mai importantă şi cea mai mare aşezare din istoria Daciei, iar în prezent este unul dintre siturile istorice principale din România. Este, de asemenea, monument UNESCO, alături de alte cinci foste cetăţi dacice din Munţii Orăştiei.

Sibiul este un oraş cosmopolit

Sibiul este singurul oraş din România care a deţinut, până acum, titlul de Capitală Culturală Europeană. În 2007, peste un milion de turişti au vizitat Sibiul şi au conturat imaginea acestuia ca şi destinaţie de turism cultural. Astăzi, oraşul este singurul din România cu o agendă culturală cofinanţată de la bugetul local şi care acoperă toată perioada anului, evenimentele incluse în program atrăgând constant un număr foarte mare de turişti la Sibiu. Pe lângă cultură, Sibiul oferă şi o privelişte medieval superbă şi un muzeu în aer liber unde puteţi vedea România în miniatură.

image

Cimitirul Vesel de la Săpânţa este un alt loc unic al României. Ocupă locul al treilea într-un clasament al celor mai frumoase cimitire din lume alcătuit de revista „Travel&Leisure”, fiind considerat o adevărată operă de artă.

Pestera Ursilor

Peştera Urşilor este perla Munţilor Apuseni şi face parte din categoria obiectivelor turistice care trebuie vizitate cel puţin odată în viaţă. A fost descoperită în urma unor lucrări executate la o cariera aflată în imediata vecinatăte a satului Chişcău din comuna Peietroasa, judeţul Bihor. Norocosul, al cărui nume s-a legat pentru totdeauna de Peştera Urşilor, este Traian Curta. Pe atunci la carieră, iar în urma unei explozii controlate, de rutină, a observat o gaură  în rocă, aceasta dovedindu-se a fi singura cale de acces către o lume din adâncuri, extrem de spectaculoasă.

image

Chipul din piatră al lui Decebal de la Porţile de Fier este un obiectiv turistic de neratat. Are 55 de metri înălţime şi 25 în lăţime, aşa că sare în ochi imediat. Statuia noastră este de 3 ori mai înaltă decât Colosul din Rodos, dar e cu 6 metri mai mică decât Statuia Libertăţii din New York. Ideea construirii acestei statui i-a aparţinut omului de afaceri român Iosif Constantin Drăgan şi a durat 10 ani (1994-2004) pentru ca cei 12 sculptori-alpinişti să o termine, realizarea ei costându-l pe Drăgan, în final, peste un milion de dolari.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite