Braşov

articolul anterior articolul urmator

Toţi câinii care nu sunt de rasă vor fi sterilizaţi. Cine refuză riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei

2
29 Jan 2014 09:01:03
Autor: Simona Suciu
La Braşov, în cele două adăposturi sunt 760 de câini. FOTOArhivă.
La Braşov, în cele două adăposturi sunt 760 de câini. FOTOArhivă.

Primăria în colaborare cu Asociaţia „Milioane de Prieteni“ îşi propune să sterilizele toţi câinii care nu sunt de rasă, indiferent dacă au sau nu stăpân. Este singura posibilitate de a rezolva problema maidanezilor.

Edilii au decis că omorârea câinilor nu este o soluţie. Campania de sterilizare vizează nu doar câinii deţinuţi de persoane fizice, ci şi pe cei deţinuţi de persoane juridice, în special în zonele platformelor industriale. Conform legii, toţi deţinătorii de câini -  atât persoane fizice, cât şi juridice - trebuie să îşi sterilizeze animalele. În caz contrar riscă o amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei.

În Braşov sunt acum aproximativ 30.000 de câini. Dintre aceştia 400 sunt pe străzi, 500 pe platformele industriale, iar alţi 760 în cele două adăposturi.

 „Având în vedere apariţia legii privind gestionarea câinilor fără stăpân şi în urma discuţiilor cu reprezentanţii Asociaţiei „Milioane de Prieteni”, am decis că soluţia cea mai bună  pentru gestionarea situaţiei este de a iniţia o campanie de sterilizare a câinilor cu stăpân - ştiut fiind că majoritatea câinilor fără stăpân provin din puii nedoriţi. Eutanasierea nu este o soluţie pe care ne-o dorim şi o vom utiliza doar în cazuri extreme, prevăzute de lege. Începând cu luna aprilie, împreună cu Asociaţia „Milioane de Prieteni”, vom demara prima etapă de sterilizare, dintre cele patru pe care le vom organiza, etape care vor fi însoţite şi de o campanie de informare publică. Până la demararea acestei campanii vom discuta cu partenerii noştri de la „Milioane de prieteni" găsirea unei soluţii ca această sterilizare a câinilor să fie gratuită dacă deţinătorii de câini au venituri mici, iar pentru ceilalţi să achite doar contravaloarea materialelor“, a declarat primarul George Scripcaru.

Cum puteţi steriliza câinele

Activitatea de sterilizare se va desfăşura atât la adăpostul de la Stupini, cât şi la adăpostul din Triaj al Asociaţiei „Milioane de Prieteni”, în perioadele: 25 aprilie – 15 mai, 15-30 iulie, 1-15 octombrie şi în luna decembrie. Pentru înscriere pe listele de programare se va suna la Serviciul Public de Gestionare a Animalelor (SPGA) - 0268 547815 sau la Asociaţia „Milioane de Prieteni” (AMP) -  0268 471202. Pentru persoanele fizice care nu au posibilitatea să se deplaseze cu câinii la unul dintre adăposturi, pe bază de solicitare se va asigura şi transportul acestora la unul din cele două adăposturi.

Pe aceeaşi temă:

Ana, fata care salvează maidanezi pe facebook

lRăzboi pe maidanezi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Radu Mircea
29.01.2014, 09:12:44

Iata ca se poate gasii si o solutie umana . Totusi amenzile de 5.000-10.000 sper sa fie o greseala de redactare sau o gluma .

Fara Maidane Fara Maidanezi
30.01.2014, 09:00:06

O solutie umana???? Asta e o "solutie"? Sa ii castrati si sa-i lasati stirbi in acelasi timp suna a solutie! Eutanasiati potaile pana nu mai ucid alti copii.

+1 (1 vot)
Modifică Setările