Tractorul este cel mai murdar cartier din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care fac zona de ruşine sunt locatarii de pe strada Aleea Constructorilor care s-au învăţat să arunce mizeria pe geam sau să-şi lase gunoiul lângă maşină.

Faptul că la blocurile de nefamilişti de pe strada Aleea Constructorilor din cartierul Tractorul oamenii şi-au scos dulpurile şi diverse obiecte de uz casnic pe casa scării nu mai este nicio noutate. Dar de-aici până la a-şi arunca deşeurile menajere pe geam este un drum lung. Nu sunt mulţi cei care sfidează curăţenia, dar suficienţi pentru a face strada de ruşine. Oamenii cu bun simţ sunt revoltaţi şi spun că s-au săturat să adune mizeria după alţii şi să o ducă la container. Deşi le-au atras atenţia de mai multe ori, cei vizaţi au recurs la ameninţări.

„Nişte nesimţiţi! Unii dintre ei pleacă dimineaţa la serviciu cu maşina şi lasă punga de gunoi în parcare. Alţii care vin de la cumpărături lasă bidoanele sau cutiile de suc pe jos, în mijlocul străzii. Mai sunt unii care vin după-masă acasă şi lasă cutiile de bere la mine în grădină. M-am săturat să tot strâng după ei. Păi la scara vecină a fost un perete zidit cu BCA, iar copiii au luat bucăţi din el ca să scrie pe jos, în loc de cretă. Deşi le-am atras atenţia, nu m-a ascultat nimeni. La una dintre intrările în bloc a fost o uşă metalică. Au furat-o şi pe aia!", a spus un locatar de pe strada Aleea Constructorilor, Florin Nazare, de 50 de ani.

Vinovaţii sunt şi recalcitranţi

Oamenii au ajuns în pragul disperării. Au încercat de mai multe ori să stea de vorbă cu cei care nu respectă curăţenia, dar vorbele au fost de prisos. „E groaznic şi nu ai cu cine discuta! Scutură sacul de la aspirator pe balcon, aruncă coji de la vinete pe geam, chiştoace de la ţigări, pet-uri din plastic de la sucuri sau băutură. În alte cazuri lasă gunoiul menajer lângă gard. M-am săturat. Mătur după ei de trei ori pe zi", spune Angelica Nazare, 49 de ani. Femeia susţine că a încercat să le atragă atenţia vecinilor să nu mai facă mizerie, dar aceştia au devenit recalcitranţi. „Le-am spus să nu mai facă mizerie, dar mi-au răspuns că dacă nu-mi convine să mă mut. Altădată mi-au ameninţat că o să cheme Poliţia şi atunci când vine tot lor le dă dreptate", mai spune femeia.

Alţi locatari au atitudine mai degajată şi pun totul pe seama educaţiei primită de la părinţi. „Eu respect curăţenia la mine în casă. Fiecare persoană trebuie să facă ceea ce are de făcut şi aici este vorba despre cei şapte ani de-acasă. Eu am crescut în curăţenie şi pe mine aşa m-au învăţat părinţii. De multe ori am mai făcut curăţenie şi pe casa scării, am pus mâna pe găleată şi am spălat, dar nu am zis la nimeni nimic", a spus Gheorghe Breahnă, un locatar de 61 de ani.

Zeci de persoane amendate

Poliţiştii locali spun că îi sancţionează pe cei care nu respectă curăţenia, dar aceştia nu-şi plătesc amenda, fiindcă nu au bani nici să-şi achite factura la întreţinere. „În zona Aleea Constructorilor au fost aplicate cele mai multe contravenţii cu privire la salubrizare fiindcă locatarii nu depozitează deşeurile menajere în locurile stabilite. Amendă nu-i ajută cu nimic şi acolo găsim de la chiloţi aruncaţi până la frigidere", a spus Marcel Chirilă purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Braşov.

De la începutul anului până în prezent, oamenii legii au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.000 de lei, locatarilor pe străzile Aleea Constructorilor şi Cărămidăriei, o altă stradă cu probleme similare. Sancţiunile au fost aplicate la HCL 627 privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare. Potrivit Regulamentului, amenzile în astfel de cazuri sunt usturătoare şi sunt cuprinse între 1.000 la 2.000 lei pentru persoane fizice şi între 2.000 şi 2.500 lei pentru persoane juridice.     

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite